Kozmik Radyo & Haber

“ADANA KARPUZU”COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

“ADANA KARPUZU”COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ
380 views
28 Ağustos 2020 - 14:45

Adana’nın simgesi haline gelen ve aldıkları Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’yle tescillenen; Adana kebabı, Adana şalgamı, Çukurova pamuğu ile Feke tapan bıçağına 28 Temmuz 2020’de bereketli Çukurova topraklarının nadide ürünlerinden biri olan Adana karpuzunun da tescillenmesiyle bir yeni tescilli ürün daha eklendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Yüreğir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan ile Yüreğir Ziraat Odası Meclis Başkanı Şevket Uludağ Vali Süleyman Elban’a makam ziyaretinde bulunarak coğrafi işaret tescil çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler verdiler.

Coğrafi işaretle tescillenen Adana karpuzuyla birlikte Adana’nın tescillenen ürün sayısının 5’e ulaşmasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Elban; coğrafi işaretlerin tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün yetiştirildiği/ üretildiği coğrafi bölge arasındaki bağlantıyı göstermesi bakımından çok büyük önem arz ettiğine değinerek “Adana’mızın simgelerinden biri olan ‘Adana karpuzu’nun coğrafi işaret almasından memnuniyet duyuyoruz. Adana’nın sahip olduğu değerlerin tanıtımını sağlamak ve Adana’yı markalaştırmak hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şu ana kadar ilimize özel olan 32 adet ürün için coğrafi işaret başvurusunda bulunuldu. Adana karpuzumuz tescillenen 5. ürünümüz. İlimiz gerek yetiştirilen tarım ürünleri, gerekse mutfak kültürü bakımından ülkemizin önde gelen kentlerinden birisi. Adana’mızın bizim bildiğimiz yönlerini tüm ülkemizin hatta tüm dünyanın tanıması için çalışmalarımızı mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürmeye devam edeceğiz. Gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda coğrafi işaret alma aşamasına geldiğimiz; Adana aşlama, Adana bici bici, Adana kol böreği, Adana şırdan, Kozan Bucak portakalı gibi birçok ürünümüz daha bulunuyor. İnşallah en kısa zamanda bu ürünlerimizin de tescillendiğini müjdeleyeceğiz.” dedi.

Adana Valiliği olarak Adana’nın ve bölgenin sahip olduğu değerleri korumak ve bu ürünlerin kente özgü olduğunu resmi olarak belgelemek için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini kaydeden Vali Elban; Adana karpuzunun tescilinin Adana’ya, Adanalı üreticiye ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyip ürünlerin Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmesi için gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.