Kozmik Radyo & Haber

Başkan Erdem: Ceyhan’da Su sorununun kökten çözümü için gereken yapılıyor

Başkan Erdem: Ceyhan’da Su sorununun kökten çözümü için gereken yapılıyor
323 views
27 Ağustos 2020 - 13:58

Ceyhan Belediyesi Hülya Erdem ve Aski Genel Müdürü Nesrin Vursavuş, ilgili daire başkanları işbirliği ile  Ceyhan’da uzun yıllardır yaşanan su problemine son vermek için mevcut içme suyu şebekesini değiştiriyor.

Ceyhanlılar’ın uzun yıllardır yaşadığı içme suyu problemine son vermek için çalışmalarını sürdüren ASKİ, ilçe genelinde toplamda yaklaşık 262 kilometre uzunluğundaki içme suyu projesinin yapımını sürdürüyor. Ceyhan’ın çeşitli sokaklarında bulunan asbestli boruların sürekli arızalanması, fazla miktarda su kaybına neden olması ve kanserojen madde içermesinden dolayı insan sağlığını tehdit etmesi nedeniyle çeşitli çaplarda HDPE ve Duktil boruların döşemesi yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; “Ceyhan,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Sayın Zeydan Karalar’ın başlattığı bir çalışma ile yıllardır özlemini çektiği temiz içme suyuna kavuşmuş olacak. Bu proje kapsamında ekiplerimiz ASKİ ekipleri ile birlikte yıllardır kanser üreten asbest boruları değiştirerek yerine çeşitli çaplarda HDPE ve Duktil borular döşemektedir.  ASKİ, Ceyhan’a yaptığı yatırımlarla hem vatandaşların sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşmuş olacağını hem de eski borular nedeniyle ilçe genelinde yaşanan su kayıpları ortadan kaldırılacağını açıkladı. Yıllardır arıza yaşanmasına sebep olan asbestli boruların değiştirilmesiyle birlikte, Ceyhan’da yaşanan su kesintisi probleminin de önleyeceğiz. Bizlerin hemşehrilerimizden isteğimiz biraz sabır göstermeleridir” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.