Kozmik Radyo & Haber

“BİRİMİZİN SAĞLIĞI HEPİMİZİN SAĞLIĞIDIR”

“BİRİMİZİN SAĞLIĞI HEPİMİZİN SAĞLIĞIDIR”
382 views
26 Ağustos 2020 - 13:27

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Adana’da artan Covit-19 vaka artışı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Çulhaoğlu ,“Şehrimizde en çok Covit-19 vaka artışı Suriyeli geçici sığınmacıların yaşadıkları mahallelerimizdedir” dedi.

Çulhaoğlu yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:

“Şehrimiz pandemi sürecinin başladığı 11 Mart tarihinden bu yana en üst vaka sayılarına ulaştı. Son günlerde Adana’mızdaki salgın vaka sayılarını gösteren haritalara baktığımızda ürkütücü seviyeler görmekteyiz. Bu haritalara göre özellikle Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadıkları mahallelerimizdeki hasta sayısındaki artış dikkatlerimizden kaçmamaktadır. Geçici sığınmacıların yoğun olarak yaşamakta oldukları Obalar Caddesi ve Meydan, Hürriyet, Bahçelievler, Mirza Çelebi, Denizli gibi mahallelerde pandemi haritasının kırmızıya boyandığını görmekteyiz. Bu mahallelerdeki vaka artışının en önemli nedeni sığınmacıların duyarsız ve önemsemez tavırlar sergilemeleridir. Bu insanların üç altın kural olan maske, fiziki mesafe ve hijyen kurallarına uymadıklarını görmekteyiz. Bunların birçoğu yaşam standartlarına uymayan evlerde çok kalabalık ortamlarda yaşamakta ve hijyen kurallarına uymadan hayatlarını idame ettirmektedirler. Özellikle bu mahallelerimizde devlet kendi vatandaşlarına yaptığı yaptırımları bu sığınmacılara da yapmalı ve gerekli önlemler onlar içinde geçerli olmalıdır. Bunlara pozitif ayrımcılık yapılmamalıdır.

Haziran başında kısıtlamaların ve tedbirlerin gevşemesi, bayram ve düğünlerde fiziksel mesafeye uyulmaması, AVM’lerin açılması, teşvikli turizm, taziye ziyaretleri, kalabalık ortamlarda bulunma durumlarının vaka sayısını ve ölümleri arttırdığını da göz önüne alırsak çok dikkat etmemiz gerektiği ve bu gibi yerlerden uzak durmamızın önemi ortaya çıkmaktadır.

Adana’da Covid 19 vaka sayısında büyük artışlar olması nedeniyle Şehir Hastanesi, Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ve diğer hastanelerde doluluk oranları en üst seviyelere ulaştı. Bu hastanelerimizdeki hekim arkadaşlarımızdan aldığımız rakamlar hasta ve ölümlerin açıklananların çok üzerinde olduğu şeklindedir.

Yaz ayları olması itibariyle hastalara Covid-19 tanısı konulsa da eğer akciğer enfeksiyonu yoksa durumu ağır olmayan hastalar ilaç yazılıp evlerine gönderilmektedirler. Yine şehrimizde havaların çok sıcak olması nedeniyle insanlarımızın maske takmakta zorlandıkları da bir gerçektir. Buna rağmen kendi sağlığımız ve diğer insanların sağlığı için, hastanelerimizde can siperane görev yapan kahramanlarımıza yardımcı olmak adına bu zorluğa dayanmamız gerekmektedir.

Birimizin sağlığı, hepimizin sağlığı sloganıyla, tüm hemşerilerimi Corona-virüs salgını boyunca dikkatli olmaya ve yıkıcı etkilerinden korunmaya, uyarıları dikkate almaya davet ediyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.