Kozmik Radyo & Haber

CHP’Lİ SÜMER’DEN BAKAN SELÇUK’A PANDEMİ SORULARI

CHP’Lİ SÜMER’DEN BAKAN SELÇUK’A PANDEMİ SORULARI
440 views
06 Ağustos 2020 - 14:01

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 31 Ağustos’ta açılacak devlet okullarında maskelerin nasıl dağıtılacağını, okullarda sağlıkçı görevlendirilip görevlendirilmeyeceğini, maskelerin nasıl temin edileceğini sordu.

Okullar 31 Ağustos’ta açılacak olmasına karşın belirsizlik sürüyor. CHP’li Sümer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde bu belirsizlikleri gündeme getirdi.

Önergesinde, bir bölümünde uzaktan online eğitim verilen 2019-2020 eğitim öğretim yılının telafisi için devlet okullarının 31 Ağustos’ta açılacağını anımsatan Sümer, 1 milyonu aşkın öğretmen ve 18 milyona yakın öğrencinin ders başı yapacak olmasının çok kapsamlı önlemleri beraberinde getirdiğini vurguladı.

Öğrenciler ve veliler tarafından birçok belirsizlik olduğunu kaydeden Sümer, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:

SAĞLIK KONTROLLERİ NASIL OLACAK?

-Öğretmenlerin, öğrencilerin ve diğer görevlilerin ateşleri nasıl ölçülecek ve sağlık kontrolleri nasıl yapılacak? Okullarda sağlık personeli görevlendirilecek mi?

-600 binin üzerinde sağlıkçı atama bekliyor. Bu sağlıkçıların okullarda görevlendirilmesine ilişkin bir çalışmanız var mı?

-Okullar maske dağıtımı yapacak mı? Eğer maske dağıtımı yapılacaksa ihtiyaç duyulacak yüz milyonlarca maske nasıl temin edilecek?

ÖZEL OKULLARA ÖDENEN PARALAR NE OLACAK?

-Okulların temizliklerinin daha sık aralıklarla yapılması, ilaçlanması için yeterli sayıda personel görevlendirilecek midir?

-Özel okullar kayıtlarına devam ediyor. Salgının artması ve eğitime yeniden ara verilmesi durumunda özel okullara ödenen paralar ne olacak?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.