Kozmik Radyo & Haber

CHP’li Bulut, şehit yakınlarının hakkını savundu

CHP’li Bulut, şehit yakınlarının hakkını savundu
425 views
20 Temmuz 2020 - 15:57

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda şehit yakınları ve gaziler için toplanan paraların akıbetini sordu. Bulut, “Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz pandemi döneminde parasını tıkır tıkır ödediğiniz sarayın 5 müteahhidinden daha mı değersiz?” diye sordu. 

ANKARA/// 

Birliğimize, beraberliğimize, demokrasiye yapılan 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin siyasi ayağı açığa çıkmadığı müddetçe, tartışmaların devam edeceğini kaydeden Bulut,  o gün canları pahasına “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla tankların önüne kendilerini atan 251 vatandaşımızın şehit, yüzlerce vatandaşımızın da gazi olduğunu hatırlattı. İktidarın şehit yakınlarına ve gazilere yardım kampanyası başlattığını, kimi vatandaşın 5 lira, kimi vatandaşın 10 lira vererek kampanyaya destek olduğunu belirten Bulut, 309 milyon TL para toplandığını söyledi.  

PARANI ÜZERİNE YATMANIZDAN KORKUYORUZ 

Bulut, “Millî dayanışma kampanyasında toplanan paralar kadar doğal bir şey yok. Ancak, doğal olmayan aradan dört yıl geçmesine rağmen bu paraların gerçek sahiplerine verilmemesi. Vatandaş, o parayı size niye verdi? Şehit yakınlarının, gazilerin dertlerine derman olsun diye. Dört yıldır bu kürsüden sorduk, yazılı önerge verdik, geçiştirildi. İktidarın sicili bu anlamda bozuk, deprem vergisi hiç edildi, İşsizlik Fonu’na el koyuldu, Merkez Bankasının kefen parasına, kıdem tazminatına göz dikildi. Hâl öyle olunca da bu paranın üzerine de yatarsınız diye korkuyoruz. O yüzden de sürekli dile getiriyoruz” dedi. 

BU AYIP SİZİN 

15 Temmuz Anıtı’na yürümek isteyen 15 Temmuz şehit yakınlarının da baro başkanları gibi karşısına polis bariyerlerinin konulduğunu kaydeden Bulut şöyle devam etti:  

Yürümek istedikleri anıtın dikilmesine vesile olan şehitlerimiz ve bu gazilerimiz. Kendileri için dikilen anıta bile yürüyemediler. Sizler hesap sormayan makbul avukatlar, makbul emekliler, makbul işçiler, makbul gaziler istiyorsunuz. Acı olan ise pandemi döneminde şehit yakınları ve gazilere vakfın parasından yapılan 1000 TL yardım. Hazine’den değil, bu parayı zaten kendilerinin olan paradan verdiniz ve adına da yardım dediniz. 10 milyona yakın işsizin olduğu, esnafın cumhuriyet tarihinde ilk defa yardım paketine muhtaç olduğu bir dönemde şehit yakınlarına, gazilere kendi parasını vererek “Yardım yaptık.” dediniz. Bu da sizin ayıbınız oldu. 

GAZİLERİMİZ SARAY MÜTEAHHİDLERİNDEN DAHA MI DEĞERSİZ? 

Bulut, iktidar milletvekillerine “Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz pandemi döneminde parasını tıkır tıkır ödediğiniz sarayın 5 müteahhidinden daha mı değersiz? Bu 5 müteahhide parasını ödüyorsanız, gazilerin hakkını ödemiyorsanız bu sizin ayıbınız olur. Eğer kasada para yoksa, bu parayı veremiyorsanız dürüstçe söyleyin. Eğer bu parayı bütçeye kalem olarak kaydettiyseniz mertçe söyleyin, yeter ki şehit yakınlarını ve gazilerin umutların istismar etmeyin” diye seslendi.  

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.