Kozmik Radyo & Haber

EKREM İMAMOĞLU ADALAR’DA PROTESTO EDİLDİ

EKREM İMAMOĞLU ADALAR’DA PROTESTO EDİLDİ
471 views
19 Haziran 2020 - 12:19

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’da faytonlar yerine kullanılması planlanan elektrikli araçların açılışı için Büyükada’ya geldiği sırada protesto edildi.

Belediye binasını ziyaret eden İmamoğlu’na Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül eşlik etti. Ardından İmamoğlu, yapılacağı elektrikli araçların bulunduğu alana geldi.

Atların adalarda kalmasını isteyen vatandaşlar, ‘her şey hiç güzel olmadı’ ve ‘tarih sizi adanın ve atların sonunu getiren başkan olarak hatırlar’ yazılı pankartlar açtı.

Faytonculuk yapan bir kişi, Adalar Belediyesi’ne girişi sırasında Ekrem İmamoğlu’na seslendi. İmamoğlu ile görüşen vatandaş, “Ekmeğimiz elimizden alındı, 275 aile burada perişan oldu. Ufak tefek sabıkası olanları da işe almıyorlar. Ben faytonumu istiyorum. Benim 6 çocuğum var. Çocuğumun rızkını istiyorum. İllegal bir iş var” şeklinde konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Fayton meselesi şu an kapandı” yanıtını verdi.

Atların adalarda kalmasını isteyen Zeynep Alpak isimli bir vatandaş ise, “İBB’nin elinde kendi açıkladığı rakamlarla Mart ayında 203 tane at öldü. Çünkü atlar hapsediliyor. Atların hayatının devamını istiyoruz. Atların korunmasını istiyoruz. Otobüs istemiyoruz. Sırf otobüs gelsin diye atlara bakmadılar ve düzeltmediler sistemi. Sistemi kaldırırken atlara ne olacak diye sormuyorlar. Atlar burada 6 aydır hapsediliyor” diye konuştu.

Öte yandan açılışı yapılması planlanan elektrikli faytonlar Adalar Kaymakamlığı’nca, Karayolları Trafik Kanunu’na uyulmadığı gerekçesiyle reddedildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.