Kozmik Radyo & Haber

“Doğayı katletmeyin”

“Doğayı katletmeyin”
455 views
19 Haziran 2020 - 11:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis’te ‘Ormana ve ağaca kıymayın’ çağrısı yaptı.

“ORMANLARIMIZ RANTA KURBAN GİTMESİN”

Türkiye’de ağaç ve ormanların ranta kurban gitmemesi, geleceğe korunup geliştirilerek aktarılması için herkesi göreve çağıran Barut, “Orman varlığımızı, ağaçlarımızı korunmasını isterken ‘Gençleştiriyoruz, yerine fidan dikiyoruz’ adı altında katledilmesine, ranta kurban gitmesine karşı çıkıyoruz.  için Meclis’te çağrı yaptık. Ülkemizin her yerinde orman varlığımızın talanına, katliamına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

“KATLİAMA ORTAK OLMAYALIM”

Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, geçen hafta Kars ve Ardahan’da yaptıkları çalışmaları anlatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Tarihin ve medeniyetin beşiği olarak gösterilen bu bölgemiz, doğal güzellikleriyle de herkesi büyülüyor ama ne yazık ki cennet güzelliğindeki bu bölgemize darbe vurulmak isteniyor. Ardahan’da Göle Köprülü Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Özkurt ile arkadaşları, bölgenin akciğeri olan Canibek ormanlarında ağaç kesimine karşı mücadele veriyor. Geçen yıl özel bir şirkete ihaleyle verilen iş kapsamında binlerce ağaç kesildi. Bölge insanlarının tüm itirazlarına, çevreye ve yaban hayatına verilen zarara karşı bölgede yine ağaçlar damgalanmış ve kesim yapılacağı söyleniyor. Doğal yaşamın kalbi olan, bölge insanlarının tek mesire yeri olan ormanlık alanlara kıymayın efendiler. Yaşlı ağaç kesimi yapılacağı, yerine fidan dikileceği söylense de bu durumun rant amaçlı olduğuna dikkat çeken insanlarımıza kulak verelim, katliama ortak olmayalım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.