Kozmik Radyo & Haber

74 günün ardından ilk Cuma namazı kılındı

74 günün ardından ilk Cuma namazı kılındı
363 views
29 Mayıs 2020 - 13:44

74 günün ardından ilk Cuma namazı maskelerle ve sosyal mesafeli kılındı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete kapalı olan camiler bugün kılınan Cuma namazıyla birlikte 74 günün ardından tekrar ibadete açıldı. Maske ve sosyal mesafe kurallarına göre kılınan namazda vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde camiler ibadete kapatılmıştı. Normalleşme süreci kapsamında bugün kılınan Cuma namazıyla beraber camiler 74 günün ardından tekrar ibadete açıldı. Maske ve sosyal mesafe ile kılınan Cuma namazında, vatandaşlar seccadeleri evlerinden getirdi. Seccadesi olmayanlara yetkililer tek kullanımlık seccade verdi.

SECCADELER EVLERDEN GETİRİLDİ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan camiler bugün Cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı. Yurt genelinde vatandaşlar Cuma namazını tekrar cemaatle kılmak için camilere giderken, Üsküdar’da bulunan Büyük Çamlıca Camine de vatandaşlar namaza saatler kala geldi. Maske kuralına özen gösteren vatandaşlar, evlerinden seccadelerini getirdi. Seccadesi olmayanlara ise Üsküdar Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

74 günün ardından ilk Cuma namazı maskelerle ve sosyal mesafeli kılındı
SOSYAL MESAFEYE UYGUN SAF TUTULDU
Namaz saati sırasında yağmurlu olacağı ihtimali üzerine vatandaşlar caminin içinde, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde saf tutarak namazlarını kılacak. Görevli ekipler, caminin avlusuna da sosyal mesafe kuralına uygun şekilde şerit çekti. Günler sonra camiye gelen vatandaşlar, çok mutlu olduklarını ve camileri özlediklerini söyleyerek tedbirlere uyduklarını belirtti. Öte yandan, Cuma namazı öncesinde camide sık sık sosyal mesafe ve maske konularında uyarılar yapıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.