Kozmik Radyo & Haber

Ayhan Barut’tan polis ve askerler için destek çağrısı

Ayhan Barut’tan polis ve askerler için destek çağrısı
447 views
26 Mart 2020 - 11:59

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Koronavirüs salgınıyla mücadele eden herkesin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmesi gerektiğini söyledi. Sağlık emekçilerine olduğu gibi gazetecilerden taşımacılık işçilerine, ulaşım emekçilerinden market çalışanlarına, yaşamını sürdürmek için çalışmak zorunda olan yurttaşlardan öğrenci, çiftçi, esnaf, emekli ve işsizlere dek herkese daha çok destek verilmesini isteyen Barut, Meclis’e sunduğu önergeyle sosyal devletin gereğinin yapılmasını istedi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Ayhan Barut, “Başta sağlık olmak üzere ekonomik, sosyal ve psikojik olarak hayatımızı tehdit eden Koranavirüs salgınıyla mücadele tüm yönleriyle devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkili ve görevliler, çalışmalarını canları pahasına sürdürüyor. Halkımız da zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayarak salgının yayılmaması için elden geldiğince sürecin en az hasarla atlatılması amacıyla hareket ediyor” dedi.

POLİS VE ASKERLERE DESTEK İSTEDİ

Bir yandan salgınla mücadelenin sürdüğünü, öbür taraftan gazetecilerden taşımacılık işçilerine, ulaşım emekçilerinden market çalışanlarına, yaşamını sürdürmek için çalışmak zorunda olan yurttaşlardan öğrenci, esnaf, çiftçi, emekli ve işsizlere dek herkesin daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Sosyal devletin gereği olarak salgınla mücadele kapsamında toplumun tüm kesimlerinin, üretenlerin, emekçilerin daha çok yaşama tutunması ve gereksinimlerinin karşılanması için desteklenmesi zorunludur. Salgınla mücadelede her türlü takdiri hak eden ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz sağlık emekçileri kadar bu süreçte canını dişine takarak görev yapan polislerimiz ve askerlerimizin de unutulmaması gerekiyor. Esnaftan çiftçiye, emekliden işsize, öğrenciden işçiye, kamu çalışanından sanayicisine dek toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına elbette çözüm üretilmesi gerekiyor. Bu olağanüstü süreçte sağlık emekçilerine yapıldığı gibi gece-gündüz özveriyle çalışmalarını sürdüren polislerimiz ve askerlerimizin de ekonomik ve sosyal yönden desteklenmesi gerekiyor.”

“HAKLAR İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPACAK MISINIZ?”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis’e önerge sunan Ayhan Barut, şu sorulara yanıt aradı:
“1- Salgınla mücadelede fedakarca görev yapan polis ve asker gibi güvenlik güçlerimizin sorunlarının tespiti ve çözümü için bir çalışmanız bulunuyor mu?
2- Özveriyle çalışan polis ve askerlerimizin bu süreçte moral ve motivasyonunun üst düzeye taşınması için ek ödemeler konusunda bir düzenleme yapılacak mıdır?
3- Asker ve polislerimizin bu olağanüstü süreçte ağır çalışma koşullarından kaynaklı yaşadığı sosyal, psikolojik ve motivasyon anlamındaki sorunların aşılması için tedbir alacak mısınız?
4- Fedakar polis ve askerlerimizin özlük hakları ve maaşlarıyla ilgili yıllardır beklediği yasal düzenlemeleri ne zaman hayata geçireceksiniz?”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.