Kozmik Radyo & Haber

50 bin TL’lik destek esnafa can suyu olacak

50 bin TL’lik destek esnafa can suyu olacak
518 views
25 Mart 2020 - 12:01

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Halkbank aracılığıyla verilecek, 25 bin TL nakit kredi, 25 bin TL ticari kart desteğinin esnaf ve sanatkarlara rahat bir nefes aldıracağını söyledi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında esnaf ve sanatkarın desteklenmesi adına devlet tarafından alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger’in, yaşanan süreçten en fazla etkilenen esnaf ve sanatkarların sıfır faizli kredilerde desteklenmesi gerektiği yönündeki açıklamaların ardından esnafı sevindiren müjde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. Bakan Albayrak, koronavirüsle mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkarlara yönelik hazırlanan, ‘Esnaf Destek Paketi’ni kamuoyuna duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Halkbank aracılığıyla verilecek 25 bin TL nakit kredi, 25 bin TL ticari kart desteğinin esnaf can suyu olacağını dile getirdi.

DESTEKDEN BİRLİĞE KAYITLI ESNAFLAR FAYDALANABİLECEK

Desteğin tüm esnafı kapsadığını belirten Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kredi kullandırımlarına yönelik uygulama devam ederken, bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf ve sanatkarlarımızın da imkanlardan istifade edebilmesi amacıyla hazırlanan Esnaf Destek Paketi kapsamında, kullandırılacak İşletme Kredisinin limiti 25 bin TL, vadesi 36 ay olarak belirlendi.

6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecek işletme kredisi yanında, esnaf ve sanatkarların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri 3 ay ödemesiz dönemli, 12 aya kadar vadeli, 25 bin TL’ye kadar limitli Paraf Esnaf Kart da destek paketi kapsamında esnaf ve sanatkarlarımızın kullanımına sunulacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli Esnaf Destek Paketinden, Birliğimize kayıtlı esnaf ve sanatkarlarımız faydalanabileceklerdir. Geçtiğimiz hafta açıklanan ve içerisinde esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik önemli kararların da yer aldığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin ardından devreye alınan Esnaf Destek Paketi sayesinde esnaf ve sanatkarlarımız süreci ciddi bir kayıp yaşamadan kapatacaktır. Millet olarak olağan üstü günler yaşadığımız bir dönemde esnafımıza yönelik ekonomik destekleri devreye alan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve ilgili tüm bakanlıklarımıza esnaf ve sanatkarlarımız adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin