Kozmik Radyo & Haber

Vatandaş panikle stok yapıyor

Vatandaş panikle stok yapıyor
650 views
19 Mart 2020 - 12:27


Türkiye, son 1 haftadır hijyen ve temel gıda ürünlerinde stok yapıyor. Makarna, bakliyat, temel hijyen ürünlerindeki satışlar beş kata kadar artarken, sektör vatandaşa tedirgin olmayın çağrısı yaptı.
Türkiye’de vakanın görüldüğü ilk andan itibaren mağazalarda özellikle hijyen ve gıda gibi temel ürün gruplarında büyük talep artışları yaşandığını aktaran Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, satışlarda hijyen ürünleri, kolonya, kuru gıda ve bakliyat ürünlerinin öne çıktığını açıkladı.

Geçen yılın aynı dönemine göre tüketicilerin satın alma kararlarının değiştiğini vurgulayan Minialai şunları söyledi:

TÜKETİCİDE PANİK VAR

“Talebin, makarnada 4 katına, unda 5 katına, pirinç ve bakliyatta 4 katına, kullan-at ürünler kategorisinde 3 katına, sirkede ise 5 katına çıktığını görüyoruz. Özellikle temel gıda ve hijyen ürünlerinde stoklarımızı artırdık. Metro olarak fiyat spekülasyonları ile mücadele etmek için geçen hafta bakliyat ve pirinç satışında bir ay boyunca fiyat artışı yapmama kararı aldık. Ayrıca bazı ürün gruplarına tüm müşterilerimizin erişebilmesi için alım sınırlaması getirdik.”

Tüketici tarafında büyük bir panik gözlemlediklerini ve bu durumun rafların çok hızlı bir şekilde boşalmasına neden olduğunu aktaran Minialai, “Özellikle tüketicilerin ürünlerin tükeneceğini düşünerek tedirgin olmamasını, yeterli stokumuzun olduğunun altını çizmek istiyorum. Dolayısıyla yaşanan tedirginlik neticesinde, gün içerisinde boşalan raflara rastlamak mümkün olabilir ancak 24 saat içinde raflarımızı tekrar dolu hale getiriyoruz. Tüm bu panik elbette bir taraftan tedarik zincirinde ve üreticilerde de bir baskı yaratıyor” bilgisini verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.