Kozmik Radyo & Haber

AYDAR’A TBMM’DE DESTEK

AYDAR’A TBMM’DE DESTEK
543 views
18 Mart 2020 - 12:58

CHP’Lİ ÖZEL: CEYHAN’I KADİRDEN KİMSE KOPARAMAZ”

CHP’Lİ SÜMER: “MAZBATAYI SADECE CEYHANLI GERİ ALIR”

ANKARA – Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a 13 yıl önceki davalarından dolayı siyasi yasak getirilmek istenmesi TBMM’de de gündem oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kadir Aydar’ı Ceyhan’dan, Ceyhan’ı Kadir’den kimse koparamaz ama seçmenin bu konudaki cezası çok ağır olur” derken CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Kadir Başkan’a mazbatasını Ceyhan vermiştir, o mazbatayı alacak olan da sadece Ceyhanlıların iradesidir” diye konuştu.

Aydar hakkında siyasi yasak getirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma TBMM’nin gündemlerinden biri oldu. TBMM Genel Kurulu’nda önce Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut söz aldı.

Sümer yaptığı konuşmada, iktidarın sandıkta kazanamadığı belediye başkanlıklarını görevden alarak suç uydurup cezaevine gönderdiğini aynı tehlikeli oyunu Adana Ceyhan’da da sergilemek istediğini belirtti.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın kısa sürede yolsuzluğu ve israfı önlediğini kaydeden Sümer, şöyle konuştu:

“Ceyhan’da, Ceyhanlıların iradesine siyasi bir darbe vurulmaya çalışılmaktadır. Kadir Aydar göreve geldiğinden bu yana Ceyhan’da sevilen, vatandaşların takdirini kazanan bir isim olmuştur. Bu siyasi operasyonun, ne bizim nezdimizde ne de Ceyhanlıların nezdinde hiçbir karşılığı yoktur. Başkanımızın adaylığına onay veren YSK’nin başlatmış olduğu incelemenin hukuki değil, siyasi olduğunun bütün Ceyhan farkındadır. Bu yapılan, Ceyhanlıların oyunu yok saymak, Ceyhan’da demokrasimizi cezalandırmaktır. Kadir Başkan’a mazbatasını Ceyhan vermiştir, o mazbatayı alacak olan da sadece Ceyhanlıların iradesidir.

Bir kez daha söylüyoruz: Kadir Aydar ve Ceyhan yalnız değildir.”

CHP’li Bulut da aynı sözlerle Aydar hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Aydar hakkında “CHP’nin göz bebeği, gencecik bir arkadaşımız” bir arkadaşımız ifadesini kullandı.

Aydar’ın 1 yılda 32 kilometre asfalt yol yaptığını; 5 kreş açtığını; kent meydanı, kültür merkezi, 2 toplum merkezi ve 19 tane park yaptığını; düğün salonlarını ücretsiz hale getirdiğini, 400 öğrenciye burs verdiğini belirten Özel, “Mazbatasına

göz dikilen Kadir Aydar 1 lira maaş almadı, maaşını şehit analarına bağışladı. Makam aracı kullanmıyor kendi arabasını kullanıyor. Makam aracını gelin damada düğün arabası diye veriliyor” dedi.

Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Kadın basket kulübünü kurduğu yıl şampiyon yaptı. Ceyhanspor şampiyonluğa oynuyor, partimizin yaptırdığı anketlerde ilçe belediye başkanlarında da Kadir Aydar şampiyonluğa oynuyor. Bir yıllık performansla bunu, bu büyük başarıyı hazmedemeyenler Kadir’in mazbatasına göz diktiler. Kadir’in mazbatasına göz dikilince Ceyhan’da yer yerinden oynadı, bu ağır gündeme rağmen. Perşembe günü savunmasını verecek. Kadir, Ceyhan’ı; Ceyhan, Kadir Aydar’ı seçme iradesini savunuyor. O mazbataya uzanan eller iyi düşünsün.

31 Martta millî iradeye yapılan saldırıya 23 Haziranda verilen demokratik cevabı görsünler. Kadir Aydar’ı Ceyhan’dan, Ceyhan’ı Kadir’den kimse koparamaz ama seçmenin bu konudaki cezası çok ağır olur; bunu kayda geçirelim.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.