Kozmik Radyo & Haber

CHP’li gençlerden Aydar’a büyük destek

CHP’li gençlerden Aydar’a büyük destek
575 views
15 Mart 2020 - 13:03

         ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri, görevden    alındığı haberlerinin ardından Belediye Başkanı Kadir Aydar’a sahip çıkmak için Ceyhan’a akın etti.

         Ceyhan Belediyesi önünde toplanan yüzlerce gence hitap eden        CHP Adana İl Gençlik Örgütü Başkanı Avukat Güven Özdemir,

         Adana Valiliği’nin Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atanmadığı yönünde yaptığı açıklamaları samimi bulmadıklarını belirterek,      “Ceyhan’daki ve Adana’daki yoldaşlarımızın gazını almak        maksadıyla yapılan Valilik açıklamasına inanmıyor, YSK’dan ve İç    İşleri Bakanlığı’ndan da açıklama bekliyoruz” dedi.

         Bazı kişilerin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetiştirdiği bir  gencin   belediye başkanlığı koltuğuna oturmasını ve Ceyhan’a 30 yıldır verilmeyen hizmetin çok daha fazlasını 11 ay gibi kısa sürede     getirmiş olmasını içlerine sindirememiş olabileceğini  kaydeden   Özdemir şöyle devam etti: “Herkes halkın tercihine saygı duymak          zorundadır. Hukukla ve siyasi ahlakla bağdaşmayan ayak oyunları          yaparak seçilmiş bir belediye başkanını görevinden etmek           vicdansızlıktır, namertliktir, emek hırsızlığıdır, bu halka ihanettir”.

         “HUKUK KATİLLERİNE TÜM

         SOKAKLARI DAR EDERİZ”

         “Alnımızın akıyla kazandığımız belediyemizin yönetimini bir avuç         hırsızın eline bırakmayacağız” diyen Özdemir sözlerini şöyle     noktaladı: “Ceyhan halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, o       makamı hukuk katillerine teslim etmeyeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak avazımız çıktığınca sesleniyoruz;          eğer gaflete düşer de başkanımızı görevden almaya cüret ederseniz;         önce          Adana’nın her ilçesinde ve her sokağında, sonra da ülkenin 81        ilinde sokakları size dar ederiz. Alnımızın akıyla kazanarak halka hizmet ettiğimiz büyükşehir ve ilçe belediyelerimize dokunmanıza     müsaade etmeyiz. Seçimle gelen seçimle gidecektir. Bunun için         gerek mahkeme salonlarında, gerekse bu kentin sokaklarında          kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz”.

         AYDAR: MAKAMLAR ONLARIN OLSUN

         MEYDANLAR DA SOKAKLAR DA BİZİM

         Gençlerin alkışları ve sloganları arasında konuşmasını   gerçekleştiren     Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar da kendisine siyasi yasak         getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “31 Mart’tan   değişen ne oldu da şimdi mazbatamı istiyorsunuz. Değişen ne oldu      biliyor musunuz? Hırsızlıklara son verdik. Yolsuzluklara son verdik.    Her şeyi şeffaf bir şekilde yapmaya çalıştık. Tabii ki bu birilerini    rahatsız etti. Onların gücü yetmez. Benim hangi makamda, nerede          olduğumun hiçbir önemi yok. Makamlar onların olsun, meydanlar da     bizim, sokaklar da bizim, halk da bizim, bütün Ceyhan da bizim.      Şimdi diyorum ki, Türkiye mahkemelerinde hakkımda çıkan bir karar    varsa, çıkan bir ceza varsa ben buradayım ama benim hakkımda çıkan bir karar yok. Bundan 13 yıl evvel çıkan ve cezasını ödediğim   10 ay ve 10 ay olmak üzere 2 ayrı davayı birleştirip 20 ay haline     getirip bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Ama onlardan korkmuyorum”.

         Başkan Aydar’ın konuşmasının ardından gençler, “Dik dur eğilme gençlik seninle” yazılı bir pankart açarak Ceyhan Kaymakamlığı’na         yürüdü. “Hak hukuk adalet”, “Kadir Aydar yalnız değildir”, “Gün     gelecek devran dönecek YSK halka hesap verecek” şeklinde        sloganlar atan gençler adına Kaymakamlık binası önünde de kısa bir     konuşma yapan CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Özdemir,    Ceyhan Belediyesi’ne hukukun hiçe sayılarak kayyum       atanamayacağını söyledi. Gençler daha sonra olaysız bir şekilde       dağıldı.

       

       

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.