Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) iş birliği ile “Bağımlılık Olgusu ve Yeşilay Danışmanlık Merkezleri” konulu farkındalık semineri düzenlendi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bağımlılığın her türüne karşı kadınlar, çocuklar gençler ve aileler ile personelin kapasite geliştirme eğitimlerine ve farkındalık seminerleri düzenlemeye devam ediyor.
Tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorun yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayan Yeşilay Danışmanlık (YEDAM) tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Daire Başkanlığına bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personeline, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bilgilendirme semineri verildi.
Seminerde YEDAM’ın Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından; İnsanların neden bağımlı olduğuna, bağımlılık kavramına, bağımlılığın seyrine, bağımlılığın bileşenlerine, bağımlılığın belirtilerine, bağımlı kişilerle kurulan iletişime madde etkisi altındaki bireye yaklaşıma, bağımlı kişinin ailesi ile görüşme konularına değinildi.
Yeşilay’ın çalışma alanları ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin sunduğu hizmetler, 115 Danışma Hattı üzerinden uzmanlara nasıl ulaşılacağı, kimlerin başvuruda bulunabileceği hakkında bilgi verildi. Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


 Cumhuriyet coşkusu Atatürk Kent Meydanında yaşandı
Cumhuriyet coşkusu Atatürk Kent Meydanında yaşandı Güngör Geçer: “Cumhuriyet sadece geçmişin değil, geleceğin de adıdır.”
Güngör Geçer: “Cumhuriyet sadece geçmişin değil, geleceğin de adıdır.” YÜREĞİR BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI COŞKUYLA KUTLADI
YÜREĞİR BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI COŞKUYLA KUTLADI SARIÇAM BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ULUDAĞ’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
SARIÇAM BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ULUDAĞ’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI Sevil Aydar Yıldız’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Sevil Aydar Yıldız’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı