“HALKIMIZ EKMEK ALAMIYOR”
Türkiye ekonomisinin AKP’nin bilinçli yanlış politikaları nedeniyle çökertildiğini aktaran Ayhan Barut, düşük faiz ve sürekli değer kaybettirilen Türk lirası modeliyle yangının her geçen gün daha da büyüdüğünü bildirdi. Halkın 5 liraya ulaşan ekmeği bile alamaz hale getirildiğina işaret eden Barut, “Zam furyası aralıksız sürüyor. Çiftçi perişan oldu, esnaf ve sanatkarlarımız siftahsız dükkan kapatıyor. Yurttaş çile çekiyor, işsizlik büyüyor. Güzel ülkemizde bu zalim düzenin sorumlusu iktidar çözüm adına kılını bile kıpırdatmıyor” diye konuştu.
“DIŞ BORÇ ÖDENEMEZ NOKTAYA GİDİYOR”
Türkiye’nin dış borcunun 450 milyar doların üzerinde olduğuna vurgu yapan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Bugün itibariyle dolar kuru 18 liraya dayandı. Üretim, istihdam, borç, ödeme dengesi gibi onlarca alana etki eden döviz kuru çok vahim bir noktada duruyor. Dolardaki 1 liralık artış nedeniyle ülkemizin dış borcu 450 milyar lira artış gösteriyor. Bu kabul edilebilir mi? Dövizdeki artış, yüksek enflasyon açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefalet demektir. Dolardaki artış nedeniyle Türk lirasının değeri Nisan ayından bu yana yüzde 16.5, yılbaşından beri ise yüzde 26 düştü. Nas ve faiz gibi abuk subuk söylemlerle krizi derinleştirmeye devam ediyorlar. Yanlış ekonomi politikaları ve nas inadı sürüyor ama kriz halkı pas geçmiyor. Çileyi büyütenler, ülkemizi her gün iflasa doğru hızla sürüklüyor. Bu vahim tablonun bir an evvel değişmesi gerekiyor. Sebep olanlar sandıkta halka hesap verecekler, demokrasi tokadını yiyecekler.”


“Anahtar Parti İl Başkanı’ndan Bölgedeki Savaşın Ekonomik Anatomisi: Bu Bir Siyah Kuğu Değil, Göz Göre Göre Gelen Krizdir”
Karaisalı’da Anahtar Parti’den Kardeşlik Sofrası
DSP Seyhan İlçe Başkanlığı’na Selim Ünlüarıcı Seçildi
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Akyüz Adana’da Ramazan Programlarına katıldı
İYİ Parti Seyhan İlçe Teşkilatı Yönetimine İftar Programı