Kozmik Radyo & Haber

Niyazi Göger: Ertelenen kredilere ek faiz uygulanmamalı

Niyazi Göger: Ertelenen kredilere ek faiz uygulanmamalı
508 views
30 Mart 2020 - 11:41

“Bankalar da elini taşın altına koymalı”

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, virüs salgını nedeniyle bankaların kredi ödemelerinin 3 aylığına ertelemesini olumlu bulduklarını, ancak ertelenen kredilere ek faiz uygulamalarının yanlış olduğunu söyledi. Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, “Koronavirüs salgınıyla mücadelede bankalar da elini taşın altına koymalı, ertelenen kredi ödemelerine ek faiz uygulanmamalıdır” dedi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Koza TV Haber Müdürü Mehlika Bilen’in hazırlayıp sunduğu Adana Gerçekleri programının canlı yayın konuğu oldu. Koronavirüs salgınının esnaf ve sanatkarlar açısından olumsuz etkileri, esnafın genel sorunları ve talepleri hakkında açıklamalarda bulunan Birlik Başkan Niyazi Göger, salgınla mücadele kapsamında devletin aldığı ekonomik tedbirleri değerlendirdi.

Koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde piyasalara olumsuz yansımaları olduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı Niyazi Göger, yaşanılan sürecin, ekonomiye, piyasalara üretime, istihdama olumsuz etkisini azaltmak amacıyla alınan tedbirler sayesinde Türkiye’nin süreci en az kayıpla kapatacağını düşündüğünü dile getirdi.

Virüs salgınıyla mücadele kapsamında devletin aldığı tedbirlerin yanı sıra bankaların da kredi ödemelerini ertelemesini olumlu bulduklarını belirten Başkan Niyazi Göger, ancak ertelenen kredilere ek faiz uygulanmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin olağan üstü günlerden geçtiğinin altını çizen Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Koronavirüs salgınıyla mücadelede devletimiz başta olmak üzere toplum tüm kesimleri üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bankaların da elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Bu süreçte bankaların ertelenen kredi ödemeleri için ek faiz uygulaması yanlış bir karardır. Esnaflarımızın büyük çoğunluğunun bankalara kredi borcu bulunmaktadır. Ertelenen kredilere ek faiz uygulanması, salgın nedeniyle işleri azalan ya da alınan tedbirler kapsamında geçici süreyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımız için ek bir külfet demektir. Bu nedenle ödemesi 3 aylığına ertelenen kredilerden bu süre zarfında ek faiz alınmamasının esnaflarımızın desteklenmesi adına daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin