Kozmik Radyo & Haber

ezarlıklar ve şehitliklere özel ihtimam

ezarlıklar ve şehitliklere özel ihtimam
528 views
15 Mart 2020 - 12:42

Adana’da 1800 mezarın bakımı ve düzenlenmesi hassasiyetle gerçekleştiriliyor, her cuma şehitliklerde Kur’an-ı Kerim okunuyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, görev alanında bulunan 1800 mezarlığın günlük bakımlarının yanında düzenleme çalışması gerçekleştiriyor. Ayrıca Asri Mezarlık ile Buruk Mezarlığı’ndaki şehitliklerde her hafta cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim okutuluyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve gelmesinin ardından Büyükşehir görev alanındaki 1800 mezarlıkta ve şehitliklerde bakım ve düzenlemelerin özenle yapılması konusunda hassas davranıyor.

Yeni yasanın ardından, kırsaldaki ilçe ve köy mezarlıklarıyla ilgili sorumluluğu da üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi, 1800 mezarlığın bakım, onarım ve düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatı ile bakım, onarım ve düzenlemeleri yapılan mezarlıklarda hizmet aralıksız sürüyor.

Mezarlılar Daire Başkanlığı’na bağlı 465 personel ile hizmet verilirken, gerektiğinde Büyükşehir bünyesindeki bazı daire başkanlıklarında da destek alınıyor. Ayrıca 28 adet cenaze nakil aracı ile 24 saat hizmet veriyor. Bunun yanında taziye hizmetleri kapsamında Adanalıların acı günlerinde yanlarında olunmasına dikkat ediliyor.

HER CUMA ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR’AN-I KERİM OKUNUYOR

Adana Asri Mezarlık ile Buruk Mezarlığı’nda bulunan şehitliklerde ise her hafta cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim okutuluyor. Şehitlerin kabirlerini düzenli olarak ziyaret eden şehit yakınları ve vatandaşlar hem Kur’an-ı Kerim okunmasından, hem de başta şehitlik olmak üzere bakımların aralıksız ve düzenli yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

ADIGÜZEL: “USTA ELLER” EKİBİ İLE ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini ve taziyelerini daha uygun koşullarda yapabilmeleri için, görev alanındaki mezarlıklarda, personelin tamamı ile yoğun şekilde çalıştıklarını belirten Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ahmet Adıgüzel, oluşturdukları “Usta Eller” ekibinden de bahsetti.

Dr. Ahmet Adıgüzel, “Daire başkanlığımıza bağlı 1800 mezarlıkta 465 personelimiz ile vatandaşlara acı zamanlarında hizmet sunma gayretindeyiz. Bu anlamda sorumluluk alanımızın geniş olmasından kaynaklı muhtarlarımız ile koordineli çalışıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığımıza bağlı çalışkan ve özverili ‘Usta Eller’ ekibimiz, muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda hizmet veriyor. Demokrasimizin temel taşı ve halkımızın güzide temsilcileri sevgili muhtarlarımızla tam bir dayanışma ve kesintisiz bir iletişim içinde olacağımızın, her daim onların hizmetinde olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

18 MART ÖNCESİ YOĞUN ÇALIŞMA

Dr. Ahmet Adıgüzel konuşmasına şöyle devam etti; “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’müz yaklaşırken; Merkez Asri Mezarlığımızdaki Garnizon Şehitliğimizin, Buruk Mezarlığımızdaki Şehitliğimizin ve Adana Emniyet Müdürlüğü Polis Şehitliğimizin bakım ve temizlik çalışmalarını tamamladık. Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı olarak; ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ bilinciyle hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz . Yine Daire Başkanlığı olarak; her hafta cuma günleri hocalarımızın eşliğinde Merkez Asri ve Buruk Mezarlık Şehitliklerimizdeki şehitlerimizin aziz ruhları için Kur’an- Kerim okutuyoruz. Bu toprakları bizlere kutsal vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

1950 YILINDA KAYBOLAN MEZARLIK BULUNDU

1950 yılındaki selde yok olan Karataş Yenimurat Köy Mezarlığı da yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkarıldı.  Dr. Ahmet Adıgüzel, “1950 yılındaki selde yok olan Karataş Yenimurat Köy Mezarlığı, Mezarlıklar Daire Başkanlığımıza bağlı İnşaat İşleri Şube Müdürlüğümüzce yürütülen tespitler sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Büyükşehir Belediyemize bağlı harita ekiplerimiz tarafından da sınırları tespit edilip işaretlenmiştir. Bugüne kadar köy halkımız cenazelerini, Karataş ilçemize bağlı Ataköy (Nalkulak) Mezarlığına defin etmekteydiler. Köy muhtarımız Şerife Gül Atalayer eşliğinde yeni mezarlığımızın yapım işine başlanmış olup, ‘Usta Eller’ ekiplerimiz tarafından tel çit, kapı, sundurma, musalla taşı ve abdestlik yapılacaktır” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.