BALCALI’DA KALP PİLİ TEKNOLOJİSİNDE YENİ DÖNEM

BALCALI’DA KALP PİLİ TEKNOLOJİSİNDE YENİ DÖNEM

Kalp hastalıkları, dünya genelinde milyonlarca insanın yaşamını etkiliyor. Bu hastalıkların birçoğunda, kalbin atım düzenini sağlamak için kalp pilleri kullanılıyor. Ancak artık, bu alanda çok daha doğal ve etkili bir yöntemle tanışıyoruz: Sol Dal Demeti Alanı Pacing yöntemi.

Geleneksel kalp pillerinde, elektrik uyarıları genellikle sağ karıncık bölgesine veriliyor. Bu yöntem kalbin atmasını sağlasa da, uzun vadede kalbin doğal ritminden sapmalar ve bazı olumsuz etkiler görülebiliyor. “Left Bundle Area Pacing” (LBAP) adı verilen yeni yöntem ise, kalbin elektriksel sistemine daha yakın bir noktadan uyarı vererek, kalbin kendi doğal ritmine çok daha yakın atmasını sağlıyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Özmen, bu yeni yöntemin önemini şu sözlerle anlatıyor:

“Geleneksel kalp pillerinde kalp kası bazen düzensiz kasılabiliyor, bu da uzun vadede kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Sol dal demeti alanı pili ise, kalbin elektriksel sistemine doğrudan müdahale ederek kalbin kendi doğal ileti yollarını kullanıyor. Yani kalbi adeta kendi doğasında, olması gerektiği gibi çalıştırıyoruz.”

Soluk soluğa kalan, birkaç adımda yorulan hastalarımız bu pil sonrası çok daha rahat nefes alır hale geliyor. Günlük hayatlarına daha aktif şekilde devam edebiliyor.

YORUM ALANI

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.