Kozmik Radyo & Haber

GÜLEN YÜZLER İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

GÜLEN YÜZLER İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR
187 views
03 Ekim 2022 - 11:25

Çukurova Belediyesi Gülen Yüzler Semt Kreşleri verdiği eğitimlerle fark yaratmaya devam ediyor. Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülük Faaliyetleri kapsamında çeşitli ülkelerden misafir ettiği gençlerle, “Yabancı Dil Yetenek Gelişim Programı” çalışması başlatarak, kreşlerdeki çocuklara müzikli ve danslı İngilizce eğitimi verilmeye başlandı. Tamamen ücretsiz olan ve eğlenceli aktivitelerle, çocuklara yabancı dil eğitimini sevdirerek öğretmeyi amaçlayan proje, Çukurova Belediyesi’nin yine Türkiye’ye örnek hizmeti olarak, ilk olma özelliği taşıyor.

Çukurovalıların her zaman büyük ilgi gösterdiği, huzur ve güven içerisinde çocuklarını emanet ettiği, kaliteli yuva ve öğretim hizmeti aldıkları kreşler, bu sefer farklı bir proje için Avrupalı gençlere kapılarını açtı. Tesisler Müdürlüğü, “Yabancı Dil Yetenek Gelişim Programı” çalışmasını hayata geçirerek, Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde çocuklara uygulamalı İngilizce eğitimlerine başladı.  Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülük Faaliyetleri kapsamında İngiltere, Danimarka, Fransa, İtalya, Polonya, Gürcistan, İspanya ve Ukrayna’dan gelen 12 gönüllü çalışan, proje kapsamında 8 kreşte çocuklara İngilizceyi, kendilerine özgü yöntemlerle sevdirmeye ve öğretmeye çalışıyor. Düzenli olarak kreşlerde dersler vermeye başlayan yabancı ülkelerin gençleri, dans ve müziğin evrensel dili kullanarak, miniklere eğlenceli zaman geçirmesini sağlarken, diğer yandan da pratik ve uygulamalı tekniklerle yabancı dili kavramalarını sağlıyor. Avrupalı gönüllü gençler özveriyle çocuklarla yakından ilgilenirken, aileler ise Çukurova Belediyesi’nin ücretsiz olarak kreşlerde uygulamaya başladığı bu eğitim projesinden oldukça memnun olduğu açıklandı.

DANS EDERKEN İNGİLİZCE ÖĞRENİYORLAR

Sınıflardaki çocuklar bir yandan eğlenirken, diğer taraftan da öğrenmenin en güzel örneğini sergiliyor. Derslerde müzik öğretmeni Bilal Tan Tipi’nin gitarından çıkan melodilerle ve kendilerine özel dans figürleriyle ingilizceyi çocuklara öğretmeye çalışan gönüllülerden biri olan ve diğer arkadaşları adına da açıklama yapan Fransa’dan Laura Masson dersler hakkında bilgi vererek, çocuklarla çok iyi bir iletişim yakaladıklarını, amaçlarının eğlenceli ders zamanları oluşturarak öğrenme yetilerini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Küçük yaşlarda yabancı dili sevdirmek istediklerini ve bu şekilde ilerde okul hayatlarında hem tüm derslere hem de İngilizce öğrenmeye ilgilerinin daha da artacağını anlatan Masson, ayrıca Çukurova İlçesi’ni çok sevdiklerini, bu eğitim projesi kapsamında tanıştıkları Adana’ya ilerde tekrar gelmeyi şimdiden hayal ettiklerini dile getirdi.

Renkli görüntülerin eksik olmadığı eğitim programı, tüm kreşlerde 6 ay boyunca devam edecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.