Kozmik Radyo & Haber

Çulhaoğlu: İktidar milletimizi oyalıyor

Çulhaoğlu: İktidar milletimizi oyalıyor
133 views
02 Ekim 2022 - 13:34

Yaz boyunca fiyatlar düşecek diyen Ak Parti fiyatları en az üç kat arttırdı.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yazılı bir açıklama yaparak Eylül ayı üretici ile market arasındaki fahiş fiyat farklılıklarına değindi.

Çulhaoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu sütunlardan her ay Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin aylık olarak açıkladığı tarımsal girdi fiyatlarını paylaşıyor, fiyat artışlarını göz önüne sererek iktidarın halkımıza yaptığı fahiş fiyat zulümlerini paylaşıyorum. İktidar her ay önümüzdeki ay fiyatlar düşecek diyerek koca bir yazı vatandaşlarımıza dar etti. Ak Parti fiyatlar düşecek diye ısrarla açıklamalar yaptıkça fiyatlar hız kesmeden artmakta, vatandaşlarımızın alım gücü gittikçe zayıflamaktadır. Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin en son Eylül ayı verilerine baktığımızda bunun sebeplerini Ak Parti İktidarının üre gübresine yüzde 208, kalsiyum amonyum nitrat gübresine yüzde 207, Mazot fiyatlarını yüzde 216 oranında, besi yemine yüzde 113, süt yemine yüzde 116, elektrik fiyatlarına yüzde 140, Zirai ilaç fiyatlarına yüzde 80 arttırması ortada iken fiyatların düşeceğini söylemekten yüzü bile kızarmamaktadır.

Bugün itibarı ile üreticide 1 lira 36 kuruş olan maydanoz’un 3,5 kat artışla 4 lira 80 kuruşa, 3 lira 79 kuruş olan marul’un 3,3 kat artışla 12 lira 55 kuruşa, 5 lira 30 kuruş olan domates’in 3,2 kat artışla 16 lira 93 kuruşa, 6 lira 67 kuruş olan limon’un 3,2 kat artışla 21 lira 23 kuruşa, 4 lira 60 kuruş olan elmanın ise 3 kat artışla 14 liraya market raflarında satılmakta olduğunu görmekteyiz. Eylül ayında markette fiyatı en fazla artan ürün olarak yüzde 92,6 ile sivri biber olarak kayıtlara geçmiş. Bunu yüzde 73,6 ile domates, yüzde 39,6 ile salatalık, yüzde 32,4 ile patlıcan, yüzde 29 ile marul, yüzde 28,2 ile kabak’ın takip ettiğini görüyoruz. Yani iktidar yine düşüş sağlayamamış aksine kat be kat artışların önüne geçememiştir.

Haliyle Ak Parti iktidarı üreticimizin girdi fiyatlarının yüksekliğine önlem almayarak, girdi maliyetlerini düşürücü destekleri tam olarak yapmayarak, tüketici olan vatandaşlarımızın yiyeceklerindeki yüksek fiyat artışlarına göz yummaya devam etmektedir.

İktidara sürekli söylüyoruz Üreticilerimizin maliyetlerini düşürmeden vatandaşlarımızın ucuz gıdaya ulaşması mümkün değil. İktidar tarım sektöründe üretimin sürdürülebilirliği için elini daha fazla taşın altına koymalı ve üretim sektörünü olduğundan daha fazla desteklemelidir. Çünkü; Tarımsal üretici fiyatlarındaki artışların çok üzerinde seyretmeye devam eden tarımsal girdi maliyetlerdeki artışlar çiftçilerimizin gelirlerinin düşmesine sebep oluyor. Bu kesinlikle sürdürülebilir değildir. İktidar bildiğinden şaşmamakta vatandaşlarımızı inim inim inletmeye devam etmektedir.

İtibarları için hiçbir masraftan kaçınmayan ve devletin hazinesini yandaşların emrine amade edip tam takır hale getiren bu iktidar artık bunları anlayarak vatandaşlarımızın yanında yer almalı, süslü laflara, yalanlara son vermeli, insanlarımızın uzun zamandır çektikleri yoksulluğa ve yoksunluğa çare olmalıdır.

Seçimler yaklaştı. Milletimizin çektiği sıkıntıların son bulacağı günlere,

Az kaldı.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.