Kozmik Radyo & Haber

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE 1000 TL EĞİTİM DESTEĞİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE 1000 TL EĞİTİM DESTEĞİ
168 views
30 Eylül 2022 - 16:15

Yüreğir Belediyesi, bu yıl ilk kez üniversiteyi kazanan Yüreğirli öğrenciler için eğitim desteği verecek. Müjdeyi Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir duyurdu.

Yüreğir Belediyesi, bu yıl ilk kez üniversiteyi kazanan Yüreğirli öğrencilere eğitim desteği vereceğini duyurdu. Desteğin müjdesini Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir sosyal medya hesabından verdi. Başkan Kocaispir, ilçede ikamet edip üniversite kazanan Yüreğirli gençlere 1.000 TL eğitim desteği vereceklerini açıkladı.

Her zaman gençlerin yanında olduklarını belirten Başkan Kocaispir; “Gençler, geleceğiniz için çıktığınız bu kıymetli yolda biz daima sizin yanınızdayız. Sizler ülkemizi yükseltecek, ileriye taşıyacak olanlarsınız. Bizim desteğimiz tam” ifadelerine yer verdi.

EĞİTİM DESTEĞİ İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması ve herhangi bir adli sicil kaydı bulunmaması gerekmektedir. Destek için başvuruda bulunacak öğrencinin ve ailesinin 29.09.2022 öncesi itibariyle Yüreğir’de ikamet ediyor olması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan ikametgah değişiklikleri kabul edilmeyecektir.

Destek, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde üniversitelerin önlisans ve lisans programlarına ilk kez 2022 yılında yerleşmiş olan öğrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 TL (Bin TL) nakit olarak verilecektir. Destekten devlet, vakıf ve özel üniversiteleri kazanarak kayıt yaptıranlar yararlanabileceklerdir. Açık öğretim ve uzaktan eğitim üniversitelere yerleşen öğrenciler destekten yararlanamayacaklardır.

Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin kendilerinden istenen belgeleri eksiksiz olarak 15 Ekim 2022 tarihine kadar Yüreğir Belediyesi Beyaz Masa ve Yüreğir Kültür Merkezi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Eksik evrak teslim edilmesi durumunda başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kimlik Fotokopisi, Yerleşim Yeri (İkametgah) Belgesi, ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (Okul Bölüm Belirten), Öğrenci Belgesi (Okul Kayıt Belgesi) ve Banka Hesap Numarası (IBAN)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.