Kozmik Radyo & Haber

“Gençlerimiz evlenemiyor”

“Gençlerimiz evlenemiyor”
208 views
15 Ağustos 2022 - 11:28

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, geçen seneye oranla evlilik masraflarını en az 2 kat arttığına dikkat çekerek sorunun çözümü için Meclis Araştırması istedi. AKP’nin neden olduğu ekonomik kriz nedeniyle evlilik hayallerine de darbe vurulduğunu söyleyen Barut, “Beyaz eşyadan mobilyaya, altından kiralara her şeyin fahiş zamlanması evlilik hayali kuran insanlarımızın kabusu oldu” dedi.

“HAYALLER ERTELENİYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na hazırladığı araştırma önergesini sunan Ayhan Barut, “Ülkemizde artan enflasyon oranları, yaşanan ekonomik kriz, işsizlik ve fahiş fiyat artışları gençlerin evlenmesinin önündeki en büyük engellerden birisi olmuştur. Evlenmek, gelecek kurmak isteyen gençlerimiz gerek düğün masraflarının artışı gerekse hayat pahalılığından dolayı bu hayallerini ertelemek zorunda kalmışlardır” diye konuştu.

FAHİŞ ARTIŞLARA ANLATTI

Evlilik maliyetinin yüzde 100-200 aralığında artmasının sadece evlenmek isteyen çiftleri değil talebin azalması nedeniyle esnafları da büyük sıkıntıya soktuğunu aktaran Barut, “Evlenip ev kurmak isteyenler, geçen sene 10 bin liraya kadar mobilyalarını alabiliyorken bu yıl aynı mobilyaları en az 30-40 bin liraya alabiliyor. Mobilya grubu 3 kat artış gösteriyor. Beyaz eşya ürünlerinde de aynı şekilde iki katın üzerine artış olmuştur. Konut kiralarında Türkiye genelinde son 1 yılda yüzde 156 artmış, konut satış fiyatları ise yüzde 182 oranında artış göstermiştir. Diğer taraftan altının gram fiyatı 2021 ağustos ayında 450 lira civarındayken şu anda 1000 lira bandını geçmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

“MECLİS ARAŞTIRIP ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

Yaşanan sorunlara dikkat çekerek çözüm üretilmesi için çağrısını yineleyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Bu kara tablo göz önüne alındığında ortalama bir vatandaşın bu fiyatların altından kalkması çok zor görünmektedir. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere ‘erken evlenme’ ve en az ‘üç çocuk yapma’ tavsiyesi sunduğu bir zeminde, evlilik kurumu üzerinden yapılan harcamalar dikkate alınarak ülkemizdeki ekonomik kriz ve fiyat artışlarının evlenmek isteyen vatandaşlarımıza olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması için Meclis Araştırması açılmasını istiyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.