Kozmik Radyo & Haber

POZANTI’DA ÇOCUK FESTİVALİ DÜZENLENDİ

POZANTI’DA ÇOCUK FESTİVALİ DÜZENLENDİ
649 views
17 Mayıs 2022 - 12:43

Adana’nın Pozantı ilçesinde ilk defa düzenlenen çocuk festivalinde mutluluk ve coşku dolu anlar yaşandı.

Pozantı Belediyesi ve dev bir oyun firmasının organizesinde ücretsiz olarak iki gün gerçekleşen Çocuk Festivali, bin 400 öğrenciyi mutluluktan havalara uçurdu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız ile bir araya gelerek iki gün süren çocuk festivalinde hem köy öğrencilerini hem de ilçe merkezindeki öğrencileri belediye otobüsleriyle ilçe stadındaki dev etkinliğe taşıdı. Oyun gruplarını ilk defa gören öğrenciler heyecandan ne yapacaklarını şaşırdı. Festival sunucusu ve öğretmenleri eşliğinde çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler hayatlarının en güzel Pazartesi gününü yaşadı. Survivor parkurunda sınıf sınıf yarışan öğrenciler coşku dolu anlar yaşarken, langırt oynayan öğrenciler ise becerilerini sergiledi.

ÖĞRENCİLER OTOBÜSLERLE TAŞINDI

“Her şey çocukların mutlu olması ve onların gülmesini sağlamaktı” diyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “16-17 Mayıs Pozantı Belediyesi ve Playland Çocuk Oyun Gruplarının iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz Çocuk Festivalimizde çocuklarımız gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Pozantı ilçe stadında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde hazırlamış olduğumuz 100’erli gruplar halindeki ilköğretim öğrencileri akşama kadar stadımıza otobüslerimiz ile taşındı ve çocuklar hayatında görmedikleri oyun gruplarıyla baş başa kaldılar” şeklinde konuştu.

POZANTI TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Etkinliğin ikinci gününde ise köy okullarında eğitim gören öğrencilerin bu alana getirilerek heyecana ortak olmalarını sağladıklarını ifade eden Başkan Çay, Pozantı tarihinde bir ilkin yaşandığını iddia etti. Çocukların birçoğunun belki çizgi filmlerde belki de sadece televizyonda gördükleri şişme oyun gruplarının yan ısıra survivor parkuru ve elektronik oyun gruplarıyla çok özel bir gün yaşadıklarını belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Anlayacağınız, Pozantı’da bir cıvıltı, bir heyecan ve en önemlisi de çocukların yüzünde mutluluk vardı. Amacımız da buydu. Ayrıca, Türkiye’de 30 vilayetin sadece bir ilçesinde gerçekleştirilen bu organizasyonda Pozantı’nın seçilmiş olmasından dolayı onur duyduğumu ifade ediyorum. Kırsaldaki çocukları mutlu ettikleri için şahsım ve ilçem adına oyun grubuna teşekkür ediyorum.” dedi. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.