Kozmik Radyo & Haber

SARIÇAM BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT MUHABİRLERİNE SARIÇAM VE ADANA’YI TANITTI

SARIÇAM BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT MUHABİRLERİNE SARIÇAM VE ADANA’YI TANITTI
158 views
16 Mayıs 2022 - 15:03

Kültür ve Turizm Bakanlığının Katkılarıyla Kültür Sanat muhabirleri derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” projesinin ikinci durağı 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Adananın Doğal güzellikleriyle dolu Sarıçam ilçesi ve Adana da gerçekleştirildi.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”, etkinliği Sarıçam Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinlik Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Daire Başkanı Sanem Arıkan ve medya mensuplarının Sarıçam Belediyesini ziyareti ile başladı.

Sarıçam Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ziyarete Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Daire Başkanı Sanem Arıkan, Sarıçam Belediyesi Başkan Yardımcıları Lutfi Doğan ve Mustafa Hakan Aslan, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürü Çetin Oranlı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Sarıçam İlçe Tarım Müdürü Mehmet Örtülü, Sarıçam Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ile birlikte Türkiye geneli 22 gazeteci katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Daire Başkanı Sanem Arıkan, Kültür ve Turizm bakanlığı olarak destek verilen projenin bir ayağının da Adana Sarıçam Belediyesinin ev sahipliğinde 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un projeyi yakından takip ettiğini belirten Arıkan konuşmasına şöyle devam etti “Ülkemizin güzelliklerini ön plana çıkarıp tanıtmak ve iç turizmin hareketlenmesine katkı koymak için çalışıyoruz. Bu sebeple bugün Adana’da ve bu güzel ilçemiz Sarıçam’dayız. Belediye Başkanımız Sn. Bilal Uludağ beyefendiye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca kıymetli evladı Elif Su için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dualarımız Elif Su yavrumuz için olsun.” diye konuştu.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ziyarette, projenin amacının, keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel değerleri Kültür Sanat muhabirleri vasıtasıyla bizzat yerinde görüp medya yoluyla Ülkenin dört bir yanına duyurmak olduğunu belirtti.

 Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen gazetecilerin gezip gördükleri tarihi ve kültürel değerlerin okuyucularına aynı zamanda ayna tutmak olduğunu kaydeden Gökdemir “ Medya, Kültür Sanat ve Turizm buluşmalarının aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da önemle üzerinde durduğu İç Turizmin hareketlenmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bizler bu ziyaretler vasıtası ile bulunduğumuz coğrafyanın dini milli ve tarihi kültürüne ışık tutan bu güzel kültürlerin gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi de görmeye çalışıyoruz. Bu anlamda bizleri adeta evimizde gibi hissettiren başta Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a, toplantımıza iştirak ederek yanımızda olan Sarıçam Belediyesi Başkan Yardımcıları Sayın Lütfi Doğan, Sayın Mustafa Hakan Aslan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Şükrü Gedik’e çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Toplantıda İl Kültür Müdürü Emre Duru ve Müze Müdürü tarafından kentin tarihi turistik yerleri ile ilgili tanıtım yapılırken, Sarıçam Belediyesi ve ilçede yapılan çalışmalar hakkında Başkan Yardımcısı Lutfi Doğan tarafından bilgi verildi.

Ziyaretin ardından Sarıçam Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik ile birlikte ilçede bulunan muz serasını ziyaret eden gazetecilere Sarıçam İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örtülü, alternatif tarım ürünleri, seracılık ve yapılan tarımsal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Daha sonra Adana Arkeoloji Müzesi ile Adana’da bulunan tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden gazeteciler, Karaisalı İlçesinde bulunan Varda Köprüsü, Seyhan Baraj Gölü, Adnan Menderes Bulvarını, Çatalan Köprüsü, Menekşe ve Bayramhacılı mahallelerini ve Çiçekli mahallesinde bulunan çilek bahçesini ziyaret etti.

Başta Sarıçam olmak üzere, Adana genelinde birçok yeri ev sahibi olarak gazeteciler ile birlikte gezdiklerini belirten Sarıçam Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, Türkiye geneli birçok ilden 22 gazeteciyi ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gedik kentin tanıtımı noktasında bu tür ziyaretleri Sarıçam Belediyesi olarak çok önemsediklerini belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.