Kozmik Radyo & Haber

Çulhaoğlu: İYİ Parti olarak vatandaşlarımıza hak ettiği değeri vereceğiz

Çulhaoğlu: İYİ Parti olarak vatandaşlarımıza hak ettiği değeri vereceğiz
300 views
09 Mayıs 2022 - 13:41

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, TOKİ’nin tekrar dar ve orta gelirli ailelere ucuz konut üretmesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama gönderen Çulhaoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Devlet vatandaşlarının insan onuruna yakışır bir biçimde yaşaması için çalışmalıdır. Devletin en temel görevlerinden biri de tüm vatandaşlarının sağlıklı bir çevrede yaşama ve barınma hakkını koruyup sağlamaktır. Çünkü konut hakkı devlet-millet bağının teminatlarından biridir. Bu teminatın korunmasındaki önemli adımlardan biri de 1984 yılında kurulan TOKİ’dir.

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sosyal devlet anlayışını yansıtan bir uygulama olsa da maalesef Ak Parti iktidarında amacına uygun bir şekilde çalıştırılmamış ve birçok önemli kurumumuz gibi iktidarın arpalığı hâline getirilmiştir.

Uzun zamandır TOKİ beton ekonomisindeki kayırmacılığın merkezi konumuna gelmiştir. İktidar mülkiyeti millete ait kupon arazilerde kendine yakın müteahhitleri için lüks rezidans tipi projeler yaptırıp, kamunun sırtından adil ve yasal olmayan kazançlar elde ettiriyor. Yani devlet arazilerimiz yağmalanıp, kamu kaynaklarımız çarçur ediliyor ama TOKİ Bütçesi Meclise getirilmiyor ve denetimden kaçırılıyor. Bu durum kabul edilemez.

İYİ Parti iktidarında Sayıştay raporlarını işleme alacak, Satışlarda rekabet ortamının oluşup oluşmadığına bakılacak, yandaş şirketlerin fonlandığı yüklenici yandaşların arkasındaki mekanizmayı açığa çıkaracağız.

Hep söyledim yine söylüyorum. Biz İyi Partililer olarak projeye değil ranta, hizmete değil hırsızlığa karşıyız.

Hiç kimse merak etmesin. İyi Parti bu iktidardan çok daha fazla konut üretece kama kupon arazilerden rant devşirmek için doğa düşmanı lüks konutlar değil, Milletimizin konut ihtiyacını karşılamak için çevre standartlarına uygun ucuz konutlar üretecek. Biz bu iktidarından çok daha fazla altyapı yatırımı yapacağız. İktidarımızda kamu ihaleleri şeffaf olacak, kamu kaynakları doğru projelere ayrılacak. TOKİ uygun fiyatlı konut üretimine odaklanıp, kentsel dönüşüme ağırlık verecek, aynı zamanda deprem riski olan bölgelerin ıslahı için çalışacak. Projelerimiz hazır, tüm şehirlerimizde uzun vadeli master planları oluşturarak bu planları tek bir kişinin güdümünde değil yerel yönetimler, şehir planlamacıları ve mimarlar odası ile birlikte yaparak ortak aklı her sektörde esas alacağız. Altyapı üstyapıya göre değil, üstyapı altyapıya göre şekillendirilip, ranta değil ihtiyaca göre belirleyecek, şehirlerimizin mimari dokusunu koruyarak yapılaşmada çevre ve doğa ile uyumu merkeze alacağız.TOKİ, yapacağı her yeni projede bulunduğu bölgeye değer katarak enerji verimliliğini esas alacak.Ayrıca atık dönüşümünde ve yeşil binalar için çeşitli destekler verilecek.

Sandık ufukta belirdi. İYİ Parti iktidarında milletimizi yeniden Cumhuriyet değerlerimizle buluşturmaya, Milletimize hak ettiği zengin, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşatmaya, dar ve orta gelirli ailelerimizi de rahatlıkla alabilecekleri sımsıcak evleri ile buluşturmaya geliyoruz. Az kaldı.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.