Kozmik Radyo & Haber

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

SEYHAN KENT KONSEYİ’NDEN BOCCE SPOR TURNUVASI

SEYHAN KENT KONSEYİ’NDEN BOCCE SPOR TURNUVASI
224 views
22 Mart 2022 - 14:43

Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlı Meclisi ile Ç.Ü Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile Adana’da ilk kez “Bocce Spor Turnuvası”  düzenlend. 18 takımın katıldığı turnuvada ilk 3’e giren takımlara kupa verildi

ADANA/Adana Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlılar Meclisi ile Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri ile Bocce Spor Turnuvası düzenlendi.Dereceye giren takımlara kupaları da törenle verildi.

Seyhan Belediyesi Bahçeşehir Spor Kompleksinde Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında “Bacce Spor Turnuvası” Düzenlendi. Turnuvanın açılışında konuşan Ç.Ü Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlı Meclisi Başkanı Prof. Dr. Pervin Bilir, insan yaşamının önemli bir evresi olan yaşlılık dönemine dikkat çekmek için “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” olarak kutlandığını söyledi.

Seyhan Kent Konseyi Genç-Yaşlı Meclisi olarak Dünya’da Yaşlı Dostu Kent oluşturmanın adımlarını atarak birçok proje planladıklarını, bunlardan birinin de “Bacce Spor Turnuvası olduğunu belirten Prof. Dr. Pervin Bilir şöyle konuştu:

“Bilim ve teknolojik gelişmeler insanın yaşam süresini uzatmış,yaşlılık dönemi de bu gelişmelere paralel olarak artış göstermiştir. Dünyada bugün her sekiz kişiden biri yaşlılık evresinde ve 2050 yılında, Dünya nüfusunun yüzde 22’sinin yaşlılar olacağı tahmin ediliyor. Bu durum; küresel yaşlanma “demografik dönüşüm” süreci olarak ifade edilmektedir.

Ülkemize baktığımızda yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranının yüzde 10’u geçmesi nüfusun yaşlanmasının bir göstergesidir. Türkiye’de yaşlı nüfus, diğer yaş gruplarındaki nüfusa göre daha yüksek bir hız ile artış göstermektedir. Hep öğündüğümüz çocuk ve gençlerimizin toplam nüfus içindeki oranı artık azalmaktadır, biz de giderek yaşlanmaktayız.

Dünya’da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaşlılığı, insanın çevresinde olup bitenlere karşı uyum sağlama yeteneğinin azalması ya da büyük oranda kaybolması olarak tarif etmektedir. Bu kayıplarla birlikte nasıl bir yaşam oluşturmamız gerektiği üzerinde düşünmemiz yaşam koşullarımızı bunlara göre şekillendirmemizi anımsatan bugünde, yapılacaklarımızı gözden geçirmeliyiz. Adanamızda Seyhan Kent Konseyi Genç-Yaşlı Meclisi olarak Dünya’da Yaşlı Dostu Kent oluşturmanın adımlarını atarak bir çok proje planlamaktayız. Bu anlamlı günde,  Bocce Turnuvasını Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile birlikte organize ettik. Yaşlılık evresinde, fiziksel aktivitenin sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmenin formüllerinden biri olduğu yapılan çalışmalar göstermektedir. Genç-Yaşlı Meclisi olarak bu farkındalığı artırmak amacı ile yaptığımız bu organizasyona destek ve emek veren tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz”

Turnuvada ilk 3’e giren takımlara kupaları Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya, Genç Yaşlı Meclisi Başkanı Prof. Dr. Pervin Bilir ile Seyhan Belediyesi Spor Müdürü Gökhan Üney tarafından verildi. Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlılar Meclisi,  turnuvanın her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmesinin amaçlandığı açıklandı.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P