Kozmik Radyo & Haber

Doktorlar Haklarını Almakta Kararlı

Doktorlar Haklarını Almakta Kararlı
432 views
16 Mart 2022 - 9:25

Seyhan ve Çukurova Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları haklı taleplerini almakta kararlı olduklarını dile getirerek basın açıklaması yaptılar. “Hak ettiğimizi istiyor, hak etmediğimizi istemiyoruz” dediler.

BURADAYIZ, BURADA KALACAĞIZ

Önce Seyhan Devlet Hastanesi ardından Çukurova Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Pandemide en fazla hastalanan ve ölen meslek grubu olan hekimler ve sağlık çalışanları o zaman alkışlanıyorduk. Şimdi bunca şikayet, şiddet, kötü koşullarda çalışılmasına, ekonomik ve özlük haklarındaki hak kayıplarına rağmen “giderlerse gitsinler” denilmektedir. Yüzyıllardır hekimlik yaptığımız topraklardan tehdit edilmiş ve adeta kovulmaktan beter bir duruma getirilerek değersizleştirilmek istenmiştir. Biz hekimler yüzyıllardır. Hipokrat’tan, Galen’den, İbni Sina’dan beri bu topraklarda hekimlik yapmaktayız. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Aklı, bilimi, ve hekimlik sanatı ve uygulamalarını yapacağız ve savunacağız. Buradaydık, buradayız ve burada kalacağız. Öncelikli isteğimiz insanca yaşayacağımız ücret ile sağlıklı yaşamak ve yaşatmaktır”

GENÇ HEKİM MESLEKTAŞLARIMIZIN ÜLKEMİZDEN GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ

Herkese eşit ve ücretsiz nitelikli sağlık hizmeti vermek istediklerini ifade eden Başkan Uzm. Dr. Menteş ve TTB 2. Başkanı Doç. Ökten, “Covid-19 meslek hastalığı sayılsın istiyoruz. 5 dakikada hekimlik yapılmayacağını bunun hasta ve hekim haklarına aykırı olduğunu iletmek istiyoruz. Genç hekim meslektaşlarımızın ülkemizden gitmesini istemiyoruz.” diye konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.