Kozmik Radyo & Haber

Orhan Sümer ısrarla sürdürülen yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi

Orhan Sümer ısrarla sürdürülen yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi
162 views
08 Aralık 2021 - 9:44

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ekonomik krizin giderek şiddetlenmesi ve döviz kurunun düşmemesi üzerine iktidarın para bulmak için yaptığı hamleleri ve ısrarla sürdürülen yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi.

Orhan Sümer, “Ekonominin değil, iflasın kitabını yazdılar” dedi.

İKTİDAR BORÇ ALAN EMİR ALIR DİYORDU

ŞİMDİ 1 DOLARIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Orhan Sümer, “Ne yazık ki ısrarla ekonomik hataları yapmaya devam eden bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Tüm uyarılara rağmen liyakatsiz yönetimler sonucu Türkiye büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu krizi en çok hisseden ise milletimiz oluyor. Saray iktidarı daha dün çıkıp mağrur bir şekilde “borç alan emir alır” diyordu bugün 1 dolar bulabilmek için yapmadıkları kalmadı. Bir daha yan yana gelmeyiz dedikleri kim varsa sırf ekonomik nedenlerle boyun bükmek zorunda kalıyorlar” dedi.

MEMLEKET BATSIN SARAYA BİR ŞEY OLMASIN

Orhan Sümer, “Türkiye’nin her yerinden farklı bir çığlık yükseliyor. 5 kiloluk sıvı yağ tenekelerine zincir vurulduğu, çocuk mamalarının alarmlı kaplarda satıldığı dönemde halen pembe ekonomi tabloları çizilmeye çalışılıyor. Kriz vatandaşın mutfağında ancak iktidar bu durumu görmezden geliyor. Memlekete ne olursa olsun Saraya bir şey olmasın bize yeter anlayışı hakim” dedi.

EKONOMİDE SÖYLENEN YALAN UZUN SOLUKLU OLMAZ

Orhan Sümer, “İktidar ne kadar her şey güllük gülistanlık gibi davranmaya çalışsa dayandaş kanallar her gün ekonomi güzellemesi yapsa da millet akşam evine geldiğinde cebindeki parasının, mutfak masrafının ne olduğunu çok iyi biliyor. Ekonomide söyledikleri bu yalanlar uzun soluklu olmayacaktır. Türkiye büyük bir istikrar sorunu yaşıyor. En kısa zamanda seçim kararı alınmalı ve doğru reçete ile bu kriz aşılmalıdır” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.