Kozmik Radyo & Haber

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YENİDOĞAN SETİ DAĞITILDI

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YENİDOĞAN SETİ DAĞITILDI
225 views
30 Kasım 2021 - 10:26

Adana Güney Rotary ve Taşköprü Rotary Kulüpleri gerçekleştirdikleri organizasyonla,   “İlk Saran Biz Olalım” projesi kapsamında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de ki ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere yenidoğan setlerini Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ve Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Evrüke’ye teslim ettiler.

Paketleri ihtiyaç sahiplerine teslim eden 2430. Bölge Federasyon Başkanı Kemal Ketrez ve Burcu Ketrez, bebeklerin dünyaya geldiği ilk anda ana ihtiyaçlarının karşılanamadığı bazı durumlar olabileceğini ifade ederek, bu bağlamda “ilk saran biz olalım” kampanyasını düşündüklerini ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmek üzere yenidoğan setlerini hazırladıklarını dile getirdi.

Aynı zamanda Kulüpte Federasyon Başkan Yardımcısı görevini de yapan Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Evrüke de böylesine anlamlı bir organizasyona imza atan kulüp yetkililerine teşekkür ederek, bu tür bağışların önemine değindi. Evrüke, bağış ve bağışçı kültürünün günümüzde çok önemli olduğuna da vurgu yaparak bu tür bağışların genişleyerek devam etmesi dileğinde bulundu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ise yenidoğan seti bağışında bulunan Adana Güney Rotary ve Taşköprü Rotary Kulüpleri yetkilerine teşekkür ederek, bağışçı alışkanlığının oluşmasının çok önemli olduğunu, büyük küçük demeden bu tür bağışları çok değerli bulduklarının altını çizdi. Gündüz, bağış kültürünün kentte mutlaka geliştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından 2430. Bölge Federasyon Başkanı Kemal Ketrez ve Burcu Ketrez tarafından aralarında Güney Rotary Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Aycan Aktürk ile Taşköprü Başkanı Sıla Ersayoğlu’nun da bulunduğu isimler tarafından yenidoğan setleri teslim edildi.

Bu arada organizasyon sırasında çocuğu kanser hastası olan bir Anne tarafından tasarlanan ve katater takılması sırasında kolay çıkarılıp giyilebilen tişörtlerden de yine ihtiyaç sahibi çocuklara verilmek üzere Hastane yetkililerine teslim edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.