ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Yer Aldığı Erasmus+ Projesinin Öğretmen Eğitimi Etkinliği Başarıyla Gerçekleştirildi

ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Yer Aldığı Erasmus+ Projesinin Öğretmen Eğitimi Etkinliği Başarıyla Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun ortağı olduğu ve Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri kapsamında desteklenen “Orkestrayı Kim Yönetiyor: Çocukların Sosyal Ve Kültürel Eğitiminde Ebeveynlerin Ve Öğretmenlerin Ortak Sorumluluğu” (Who Conducts the Orchestra – A Shared Responsibility of Parents, Teachers & Pedagogues in Children’s Education) başlıklı projenin öğretmen eğitimi etkinliği İspanya Alicante’de  yapıldı. 

Etkinliğe, Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan projenin yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Figen Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Eda Kahyalar ile birlikte bölgemizdeki ilköğretim okullardan beş öğretmen katıldı.

“Orkestrayı kim yönetiyor: Çocukların Sosyal Ve Kültürel Eğitiminde Ebeveynlerin Ve

Öğretmenlerin Ortak Sorumluluğu” başlıklı Erasmus+ projesi kapsamında, Danimarka, İngiltere, İtalya, İspanya ve Türkiye’den toplam 25 öğretmene yönelik üç günlük bir öğretmen eğitimi gerçekleştirildi.

Öğretmen eğitiminde, okul-aile işbirliğini iyileştirmeyi hedefleyen ve proje kapsamında geliştirilen somut yöntemler tanıtılarak atölye çalışmaları yapıldı. Etkinlik ayrıca, farklı ülkelerden gelen öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımına da olanak sağladı.

Proje yürütücüleri, eğitime katılan öğretmenlerin, projenin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan pilot çalışmasında yer alacaklarını ve okul-aile işbirliğine yönelik geliştirilen somut yöntemlerin uygulamasını yapacaklarını belirttiler. 

YORUM ALANI

Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.