Kozmik Radyo & Haber

Tehlikenin Önüne Duvarlar Çekildi

Tehlikenin Önüne Duvarlar Çekildi
254 views
06 Ekim 2021 - 11:15

Pozantı Belediyesi ekiplerinin tecrübeli ustaları, ilçe merkezi başta olmak üzere mahalle ve özellikle tehlike arz eden, yolları daraltan önemli yamaçlara taş duvar örerek, olası bir tehlikeyi önlüyor.

“Her şey Pozantılı için” diyerek, hizmetlerin hız kesmeden devam edeceği mesajını veren Başkan Mustafa Çay’ın her alanda yaptığı çalışmalar ise Pozantılı’nın takdirini kazanıyor.

Üç dönemdir başarılı bir şekilde Pozantı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Mustafa Çay, İstiklal, Yağlıtaş, Yazıcak ve Zafer Mahalleleri’nde yaptığı yol genişletme ve toprak kaymalarını önleme amaçlı taş duvarlar ile olası bir çok tehlike bertaraf edilmiş oldu.

İstiklal Mahallesi’nde heyelan tehlikesini önlemek ve yağmur sularının getirdiği toprakların yola akmasına mani olmak için yol genişletilerek yeni duvarlar örülerek, vatandaşın can güvenliği sağlanmış oldu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mustafa Çay, her ayrıntıyı takip ediyor. Yağlıtaş Mahallesi ile bahçe yollarına bağlantı sağlayacak ve mesafeyi kısaltacak yol çalışmasını da inceleyen Başkan Çay, “Toprak kaymasını önlemek amacıyla yaklaşık 200 metre uzunluğunda taş duvar örülerek yol ulaşıma açıldı.

Ayrıca, ekiplerimiz, kış aylarında yoğun kar ve yağmurdan etkilenen mahalleleri sokak sokak gezerek tespitler yaptı. Bunun sonucunda Yazıcak Mahallesi’nde taş duvar çalışmasının yanı sıra parke çalışması ile de merkezi ana yollar modern hale getirildi. Yine, Zafer Mahallesi’nde de yol genişletilerek toprak kaymasına müsait bahçe duvarları taşlarla örülüp yağmur ve yoğun kar yağışına dayanıklı hale getirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.