Kozmik Radyo & Haber

‘Dünya Uzay Haftası’ Yüreğir’de dolu dolu kutlandı

‘Dünya Uzay Haftası’ Yüreğir’de dolu dolu kutlandı
202 views
06 Ekim 2021 - 13:16

Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 4 – 10 Ekim tarihleri arasında 80’den fazla ülkede kutlanan ‘Dünya Uzay Haftası’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

İlk olarak 4 Ekim Pazartesi günü Yüreğir ilçesine bağlı Efendi Halil İlkokulu öğrencilerine Ulubatlı Hasan Kültürevi’nde uzay konferansı gerçekleştirildi. ‘Dünya Uzay Haftası ve Gelecek’ konulu konferansta öğrencilere, gökyüzü, güneş sistemi, uzay görevleri ve uzay çağı hakkında sunumlar yapıldı. Konferansın ardından öğrenciler bahçede teleskopla gözlem deneyimi yaşadı.

UZAYMER’İ GEZDİLER

5 Ekim Salı günü ise Tuğrul Bey Ortaokulu öğrencileri, Yüreğir Belediyesi organizasyonu ile Çukurova Üniversitesi UZAYMER’i gezdi. Süpernova kalıntıları, gama ışın patlamaları ve etkileşen çift yıldızlar gibi olayların izlendiği ve bilimsel araştırmaların yapıldığı UZAYMER’i ziyaret eden çocuklara önce maketlerle uzay tarihi anlatıldı. İlk uzaya giden araçtan, ilk uzaya çıkan canlıya kadar birçok bilginin paylaşılmasının ardından öğrenciler teleskopla gözlem yaptı.

KONFERANS VE GÖZLEM

3 gün süren etkinliklerin sonuncusu Fatih Terim Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Mehmet Adil İkiz İmam Hatip ve Makimsan Ortaokulu’ndan öğrenciler düzenlenen konferansla hem uzay hakkında daha çok bilgi sahibi oldu hem de teleskopla uzayın derinliklerini keşfetti. Etkinliklerde öğrenciler uzayı ilk defa bu kadar yakından görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

ÇOCUKLAR İÇİN KEYİFLİ BİR DENEYİM OLDU

Dünya Uzay Hastası’ kapsamında dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Çocuklarımız farklı kültürevlerimizde düzenlediğimiz sunum ve etkinliklerle oldukça keyifli bir deneyim yaşadı. Ayrıca UZAYMER’i ziyaret ettiler. Hem uzay hakkında bilgi sahibi oldular hem de teleskoplarla uzayı inceleme fırsatı buldular. Emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.