Kozmik Radyo & Haber

“Arkasız, hırkasız”ların yazarı Turan Altuntaş anılıyor

“Arkasız, hırkasız”ların yazarı Turan Altuntaş anılıyor
497 views
04 Ekim 2021 - 16:01

“Arkasız, hırkasız”ların yazarı Turan Altuntaş’ın “Bütün Öyküleri” kitabı yayımlandı. Yaşarken yazdığı 7 öykü kitabının bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitap, 8 Ekim 2021 Cuma günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak “Anma ve Kitap Tanıtımı” etkinliğiyle de dostlarına ve sanatseverlere tanıtılacak.

Kitap 447 sayfa ve 84 öyküden oluşmaktadır. “Emek-sermaye çelişkisine vurgu yapamayan öykünün de yazarının da ayaklarının yere basmadığı” savıyla yazdığı öykülerinden oluşan kitapları, ileride yapılabilecek bir akademik çalışmaya da konu olabilmesi açısından zamandizinsel sıraya konarak yayımlanmıştır. Kitap kapaklarının paylaşımı ve sonunda da Altuntaş’ın dilimizin varsıllığından yararlanarak kullandığı yerel sözcüklerden oluşan “Küçürek Sözlük”e de sahip.

Etkinlikte Ali Ozanemre, Ecdet Güvel, Duran Aydın, İsa Kayadan, Şiar Rişvanoğlu ve Zafer Doruk Altuntaş’ın öykü anlayışı, öğretmen mücadelesindeki yeri ve anılarından oluşan bir sunum için hazır bulunacaklar. Ayrıca Ali Kürşat Gülnerman, Bekir İnce ve Mehmet Taşar’da öykülerini anlatarak etkinliği renklendirecekler.

Etkinlik, her yıl 5 ilçe ve 5 kent merkezinde yapılan “Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması” içinde yer alacak. İki günlük etkinliklerde 8 Ekim Cuma günü açılış, etkinlik sunuş konuşmalarının yanı sıra Turan Altuntaş video kaydı gösterime konacak. Daha sonra Altuntaş ile ilgili dostları, arkadaşları onu anlatacak. Aynı gün ilerleyen saatlerde Yaşam Sanat Dergisi şairleri de şiirlerini sunacaklar. Birinci gün Özgür/Rüya ikilisinin vereceği dinletiyle sona erecek.

İkinci gün 9 Ekim’deyse öğle saatlerinde Artika Sanat Merkezi’nin öğrencilerinden oluşan bir dinleti verilecek. Öğleden sonra da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir tiyatro oyunu sonrası fotoğraf sanatı, dil devrimi, oyun yazarlığı gibi konularda söyleşiler yapılacak. Aynı gün ilerleyen saatlerde Tersakan Sanat Şiir Grubu şairleri şiirlerini sunacaklar. Etkinliklerin bu son gününde Tersakan Müzik Grubu da bir dinletiyle tüm etkinlikleri sona erdirecekler.

Etkinlikler Seyhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde olurken Yaşam Sanat Dergisi, Artika Sanat Merkezi, Tersakan Sanat Grubu’nun ve Karahan Kitabevi’nin destekleriyle gerçekleşecek. Her iki gününde sunumlarını Yazar Özlem Gece Eraslan yapacak.

Akdeniz Sanat Oluşu (ASO) Adana yürütmesinde görevli Kubilay Altuntaş: “Şair Adnan Yücel ‘Turan Altuntaş Çukurova’da bir Orhan Kemal bacanağıdır’ diyerek hakkını teslim ettiği böyle bir değeri etkinliklerde yer vererek ve anmakla gurur duyuyoruz.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.