Kozmik Radyo & Haber

“Delta Varyantı aşısız gençleri etkiliyor”

“Delta Varyantı aşısız gençleri etkiliyor”
339 views
03 Ağustos 2021 - 16:08

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Hastanelerin yoğun bakım ve servisleri yine doldu. Değil yatak, sedye bile bulamadığımız günlere dönmek istemiyoruz. Ortaya yeni çıkan Delta Varyantı aşısız gençleri etkiliyor. Bunun için de tek çare aşıdır diyoruz.” dedi.

AYRILAN YATAKLAR DOLDU, YENİ SERVİSLER AÇIYORUZ

Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada ‘Delta varyantı’ ile tekrar tırmanışa geçtiğini belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada ‘’Şu an maalesef ki tüm uyarılarımıza karşın sonbaharda beklediğimiz 4. pik daha da erken başlamıştır.  Hastanelerimizde kapattığımız covid servislerini yeniden açmaya başladık. Yeni açtığımız servisler ve yoğun bakımlar hızla doldu ve yeni hastalar gelmeye devam ediyor. Acillerde bayram öncesinde gördüğümüz hasta sayılarında en az beş kat fazla başvuru var. Test sayılarımızdaki pozitiflik sayılarımızda da bariz artışlar var. Ortaya yeni çıkan delta varyantı virüsüne karşı da başarılı olmanın yolu aşıdır. Tüm yoğun bakım ve servislerin dolu olduğu, değil yatak, sedye bile bulamadığımız günlere dönmek istemiyoruz. Aşı karşıtlığı gibi bilime aykırı düşüncelere kapılmadan herkesi aşı olmaya çağırıyoruz. Buradan son sözümüz ‘Tedirgin Olma Aşı Ol’ diyoruz.” dedi.

AŞI SONRASI SAĞLIKÇI ÖLÜMLERİ NEREDEYSE SIFIRLANDI

Sağlık çalışanlarının aşılanmalarının ardından hekim ve sağlık çalışanlarından ölüm vakalarının pek görülmediğini de ifade eden Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Pandemi başladığından bu yana sağlık çalışanları çok yoruldu, tükendi ve öldü. Bugüne kadar 437 sağlık çalışanı ve 176 hekim arkadaşımızı maalesef kaybettik. Aşılamalar tamamlandıktan sonra ölüm görülmedi. Ama maalesef iki Sinovac sonrası Biontec dozunu yaptıramadan hastalanan bir doktorumuzu kısa süre önce kaybettik. Bu elim durum bile aşılamanın tamamlanmasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.  Bugünlerde aşıya ulaşmada oluşan sıkıntıların Sağlık Bakanlığı tarafından çözülmesi çok önemlidir. Toplam nüfusumuzun %65-70’inin aşılanması tamamlanana kadar aşılamaya devam etmeli, maske takmaya, sosyal mesafeyi korumaya ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Başarıyı ancak bu uyumla birlikte yakalayabiliriz.”

AŞI KARŞITLIĞI ÖLÜM GETİRİYOR

Aşıların pandemi illetinden kurtulmak için neredeyse tek çözüm olmasına karşın hiçbir bilimsel veri olmamasına karşın aşı karşıtlığının endişe verici olduğunun altını çizen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Bu yeni pikte maalesef ‘bana bir şey olmaz, ben sağlıklıyım’ diyen gençler etkilenmektedir. Ayrıca iki doz Sinovac aşısı olmuş ve son aşısının üstünden belli bir süre geçenlerde de hastalanma oldukça yüksek. Önümüzdeki günlerde yeni delta varyantı ile birlikte genç ölümlerinin artacağı endişesi bizleri çok üzmektedir. Gençlerimiz mutlaka aşılanmalıdır. Onlar bu ülkenin gelecekleridir ve onları korumak bizlerin görevidir. Aşı karşıtı safsatalara gençlerimizi bırakamayız.”dedi.

YENİ KISITLAMALAR BAŞLAMADAN ÖNLEM ŞART

Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Ülkemizin içinde bulunduğu felaketler zinciri düşünüldüğünde ekonominin ve esnafın yeni kısıtlamalarla karşılaşması durumunun yeni sıkıntıları beraberinde getireceği kaçınılmazdır. Bu süreçte aşısız kişilere gerekirse kısıtlamalar getirilmesi, alışveriş merkezleri, restoran ve kafelere girişlerinin sınırlandırılması düşünülmelidir. Sağlık Bakanlığının bilim kurulu onayı ile iki doz aşısını Sinovac yaptıranların süresinin üstünden zaman geçtiğini de düşünerek ayrımsız bir doz Biontec yaptırmayı düşünmelidir. Adana Tabip Odası olarak hastalıktan bir an önce kurtulmanın yolunun aşı olduğu bilinci ile aşılamaya daha fazla hız verilmesi ve tüm toplumun gönüllü bir şekilde aşıya katılmalarını istiyoruz. Ülkemizin dört bir yanında oluşan yangınlar ciğerlerimizi yakmıştır. Bir an önce tüm ülkenin bu durumdan kurtulması ve hızla birlik içinde yaralarımızın sarılması gerekmektedir. Ülkemiz pandemi illetinin dördüncü piki ile mücadele eder iken yangın felaketi ile de uğraşmaktadır. Bu günlerden bir an önce kurtulmak en büyük dileğimizdir.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.