Kozmik Radyo & Haber

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yeni Mezunlarını Uğurladı

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yeni Mezunlarını Uğurladı
471 views
30 Haziran 2021 - 11:47

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2020-201 Akademik Yılı mezunları için tören düzenlendi. Pandemi kurallarına göre düzenlenen törende 80 öğrenci adına, dereceye giren öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.

AOSB Başkanlığı Seyhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrenciler adına okul birincisi Tekstil Teknolojisi Programı’ndan Sami Enes Eroğlu bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Tuncel: “Meslek Yüksek Okulumuza Destek Vermeye Devam Edeceğiz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yükseköğretim Kurulu tarafından, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Meslek Yüksekokullarına tahsis edilen eğitim desteği ve katkılarını kuruluşundan bu yana esirgemeyen Adana Organize Sanayi Yönetim Kurulu’nun her zaman yanlarında olmasının, güç verdiğini söyledi.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Çukurova Üniversitesinin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefini koruyarak bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdığını bildiren Prof. Dr. Tuncel şunları söyledi;

“Üniversitelerin görevi çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bu yolda Üniversite Yönetimi olarak Meslek Yüksek Okulumuza destek vermeye devam edeceğiz. 2010 yılından itibaren yetiştirdiği ülkemizin ihtiyaç duyduğu aranılan nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli katkılar sunan programlarımız, Üniversitemiz vizyonunu güçlendirmektedir. Meslek Yüksek Okulumuz kurulduğu yıllarındaki heyecanını koruyarak yakın gelecekte Çukurova Üniversitesinin dışardan görünen önemli yüzü ve gururu olacaktır. Bu vesile ile öğrencilerimize çağdaş ve evrensel bilim ilkelerini benimseterek, nitelikli bilgi donanımı ile mezun olmalarında ve hayata hazırlanmalarında göstermiş olduğu çabalarından dolayı başta Meslek Yüksek Okulumuz Müdürü Sayın Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan olmak üzere tüm öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimiz ve tüm Çukurova Üniversitesi camiası adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, 2016 yılından bu yana öğrencilerimize 15 hafta boyunca eğitim vererek, gösterdikleri özveri ve destek için Türk Telekom Mühendislerine; Yüksekokulumuz kuruluşundan bu yana destekleri için AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bekir Sütcü başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen bütün yönetim kurulu üyelerine ve Organize Sanayi Bölgesi personeline teşekkür ederiz.”

“Çukurova Üniversitesi Mezunu Olmaktan Her Zaman Gurur Duyun”

Mezun öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Üniversitesi mezunu olmaktan her zaman gurur duyun… Akıl ve bilimin göstergesinde, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ile temel insani değerlere bağlı, onurlu ve çalışkan bireyler olarak, bizi her zaman bir adım öteye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Çukurova Üniversitesini sadece eğitim ve bilim olarak beslendiğiniz bir kurum olarak değil aynı zamanda tüm hayatınız boyunca gönül bağıyla bağlı olduğunuz bir ışık kaynağı olarak görün. Hepinize, cesaretle başladığınız bu yolda, başarılar ve mutluluklar dilerim. Bahtınız ve yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Sütcü: “MYO’da Nitelikli Elemanlar Yetiştirildiğine Olan İnancımız Tam”

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise AOSB yerleşkesinde bulunan ve Çukurova Üniversitesi‘ne bağlı eğitim-öğretim veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun hem öğrenciler hem de sanayiciler için fırsat olduğunu belirtti. Okulun, akademik kadroları ve modern altyapısıyla güçlü bir temel eğitim imkanı sunduğunu vurgulayan Başkan Sütcü, “MYO’da nitelikli elemanlar yetiştirildiğine olan inancımız tamdır. Biz sanayicilerin de aranan eleman ihtiyacını önemli ölçüde gidermektedir. Ara eleman ifadesini artık kullanmıyoruz biliyorsunuz. Çünkü, ‘aranan eleman’ oldular” dedi. Başkan Sütcü, OSB yönetimi olarak okulun açıldığı günden itibaren ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yanlarında olduklarını belirterek, ”Araç ve gereç eksiğinin giderilmesi, burslarımız, teşvik edici yarışmalarımız ve de staj yeri imkânlarımızla çeşitli olanakları sunuyoruz. Böylece hocalarımızın verdiği eğitimi taçlandırma çabasındayız. Başta derece yaparak mezun olan öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki hayatlarında başarının yol arkadaşları olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Bozdoğan:“ 3+1 İşyeri Eğitimine Başladık”

Daha sonra kürsüye gelen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan da, 10. dönem mezunlarını verdiklerini ifade ederek sözlerine başladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sağlanan destekten söz eden Prof. Dr. Bozdoğan, bu sayede öğrencilerinin, diğer meslek yüksekokullarındaki mezun öğrencilerden farklı kılmak amacıyla çeşitli alanlarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı eğitimler aldıklarını bildirdi.

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren Çukurova Üniversitesi ön lisans programlarında bir ilk olan 3+1 İşyeri Eğitimine başladıklarını hatırlatan Prof. Dr. Bozdoğan şöyle devam etti:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını ile birlikte eğitim öğretim hayatı da tamamen değişime uğramıştır. COVID-19 salgınından dolayı eğitimleri online yapmak zorunda kaldık. Bu yıl mezun olan öğrencilerimizle maalesef 1 dönem yüzyüze eğitim yapabildik. Sonraki dönemde online eğitime geçtik. Ancak okulumuzun 3+1 eğitim sistemine tabii olmasından dolayı 2020-2021 bahar yarıyılında öğrencilerimiz sanayide haftada dört gün intörn tekniker olarak çalıştılar. Bu süreçte öğrencilerimizin eğitim kalitesinin düşmemesi için Adana ve çevre illeri ile ilçelerinde ikamet eden öğrencilerimiz, YÖK eğitim desteği kapsamında forklift, ekskavatör ve greyder eğitimleri ile ilkyardım eğitimi aldı. Amacımız bu küresel salgında öğrencilerimize maksimum düzeyde katkı sağlamaktı. Mezun olan tüm öğrencilerimizin yolları açık olsun.”

Keplerini Fırlatarak Mezun Oldular

Açılış konuşmalarından sonra okul birincisinin mezuniyet kütüğüne isimliğini çaktığı törende, 5 farklı bölümün birincilerine protokol üyeleri mezuniyet belgelerini takdim ederken, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından da hediyeleri verildi. Öğretim Görevlisi Dr. Çağlar Cengizler’in canlı müzik dinletisinin ardından öğrenciler, tören sonunda keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.