Kozmik Radyo & Haber

“Tedirgin olma aşı ol”

“Tedirgin olma aşı ol”
324 views
15 Haziran 2021 - 11:14

Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada düşüşe geçmiş olmasına karşın halen tehlikesinin devam ettiğini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, insanlara çağrıda bulunarak “Şuan ülkemizde uygulanan tüm aşılar koruyucu ve güvenlidir. Kendinizi, sevdiklerinizi ve toplumu korumak için tedirgin olmayın aşı olun” dedi.

176 MİLYON İNSAN HASTALANDI. 3 MİLYON 800 BİN ÖLÜM OLDU

Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Bugüne kadar dünyada 176 milyon insanı hastalandı ve 3 milyon 800 bin ölüm olmuştur. Ülkemizde ise şu ana kadar 5 milyon 336 bin insanımız hastalandı ve maalesef 49 binlere yaklaşan canımızı kaybettik. Her gün hala 5600 yeni vaka ve 70-80 insanımızı kaybetmekteyiz. Türkiye dünyada en fazla hasta görülen beşinci ülke konumundadır. Tüm ölümlerde ise on dokuzuncu sırada yer almaktadır. Aralık 2019’dan bu yana süren pandemi nedeniyle insanlarımızın kaybının yanı sıra esnafımız, işçilerimiz ve toplumun büyük kesimi ekonomik olarak da kötü günler yaşamaktadır. Öğrencilerimiz ve çocuklarımız eski güzel günlerine, okullarına kavuşacakları günlerin özlemini yaşamaktadırlar.”

175 HEKİM KOVİD-19’DAN ÖLDÜ

Uzm. Dr. Menteş, “Sağlıkçılarımız pandemi başladığından bu yana ‘ Seferberlik’ mantığı ile canını dişine takarak tüm tükenmişlik ve kayıplarına karşın çalışmaya devam etmektedir. Bugüne kadar 436 sağlık çalışanı ve 175 hekim arkadaşımızı maalesef kaybettik. Tüm bu kayıplarımıza ve yorgunluklarımıza karşın bu hastalığı toplumsal bir bilinç ve mücadele ile yeneceğimize inancımız tamdır. Bu pandemi tamamen yok oluncaya kadar da çalışmaya hazırız. Pandemi ile baş etmenin ana yolu korunma ve aşıdır. Aşı bugüne kadar çok hayat kurtarmış ve kurtarmaya devam etmektedir. Çiçek hastalığı başta olmak üzere pek çok hastalık aşı ile ortadan kalkmıştır.  Tüm Dünya’da aşılamayı iyi yaparak kısmen rahatlayan ülkeler olduğu gibi bunu başaramayan ülkeler de vardır. Ülkemiz toplam 34 milyon 592 bin aşı ile dünyada onuncu sıradadır. İki dozu tamamlanan insan sayımız ise 13 milyon 775 binlerdedir.”

HERKESİ AŞI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Adana Tabip Odası olarak hastalıktan bir an önce kurtulmanın yolunun aşı olduğu kesindir. Bizler aşılamaya daha fazla hız verilmesi ve tüm toplumun gönüllü bir şekilde aşıya katılmalarını istiyoruz. Aşı karşıtlığı gibi bilime aykırı düşüncelere kapılmadan herkesi aşı olmaya çağırıyoruz. Türk Tabipleri Birliği ile birlikte ‘Tedirgin Olma Aşı Ol’ kampanyasını başlattık. Tüm halkımızı bu kampanyaya destek olmaya ve aşı olmaya çağırıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu kampanyada da bizleri dinleyeceğinize inancımız tamdır.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.