Kozmik Radyo & Haber

Başkan Dardağan’dan Başkan Yalı’ya ziyaret

Başkan Dardağan’dan Başkan Yalı’ya ziyaret
238 views
15 Haziran 2021 - 14:26

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan ve ilçe yöneticileri Adana ESOB’a bağlı Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası’nı ziyaret ettiler. Adana Sebze ve Meyveciler Oda Başkanı Mesut Yalı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette diğer Esnaf Oda başkanları da hazır bulundu. Ziyarette esnaf sorunları ve pandemi süreci dolayısıyla yaşanan ekonomik sıkıntılar konuşuldu.

ESNAF PERİŞAN, HALK PERİŞAN

Esnafı durumu hakkında bilgiler alan Başkan Dardağan, “Pandemi süreci maalesef tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de derinden etkiledi. Bir yandan sağlık diğer yandan ekonomik zorluklar, içinden çıkılması zor bir süreç getirdi. Sizlerin de zor bir dönemden geçtiğinizi biliyor ve üzülerek belirtmek istiyorum ki, bu süreci yönetemediler. Esnaf perişan, halk perişan, ülkenin gidişatı içler acısı” diye konuştu.

Adana Sebze ve Meyveciler Oda Başkanı Mesut Yalı tüm esnafla birlikte kendi esnafının da zarar gördüğünü vurgulayarak şunları söyledi;

HAKSIZ REKABET YAŞIYORUZ

“Esnafa beş bin ve üç bin hibe yardımı kapsamında, maalesef manav, tavukçu, kasap, balıkçı esnafı yok. Gerekçe olarak kısıtlama süresi içerisinde işyerlerinin açık olması. Marketlerin tamamı sebze, tavuk et ve et ürünlerini sattığı için bizim esnaflarımız iş yapamadılar. Evet, kısıtlamada açtık mallar elimizde kaldı zarar ettik. Tam bir haksız rekabet yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.

GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN?

Ama maalesef sesimizi duyurması gereken temsilcilerimiz bile bizi yok saydı. Türkiye de iş yapan tüm esnaflarımız mağdur ama sadece bir kısmı faydalanıyor ve bu durum ne yazıktır ki esnaf temsilcisi arkadaşlarımız tarafından sevinç naralarıyla alkışlarla karşılanıyor… Yazıktır günahtır. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de helallik istendi, güler misin, ağlar mısın?”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.