Kozmik Radyo & Haber

“21 yüzyılda Adana’da telefon dahi çekmeyen köylerimiz var”

“21 yüzyılda Adana’da telefon dahi çekmeyen köylerimiz var”
263 views
14 Haziran 2021 - 13:15

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana Kozan Dikilitaş ve Çevre Köylerdeki internet ve telefon alt yapı sistemlerindeki sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “21 yüzyılda Adana’da telefon dahi çekmeyen köylerimiz var.” Dedi.

AYA GİDECEĞİZ DENİYOR AMA KOZAN DİKİLİTAŞ’TA

CEP TELEFONLARI ÇEKMİYOR

Orhan Sümer, “Adana Kozan Dikilitaş ve Çevre Köylerde gençlerimizi mağdur eden internet alt yapı sıkıntısı yaşanmaktadır.Köylerde yaşayan vatandaşlarımız artık telefonların çekmemesine, razı olduklarını, ancak eğitim hayatına devam eden ve uzaktan öğretim gören gençlerinin mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Aya gideceğiz, ilk yerli roketimizi yaptık söylemlerinin yanında bir gerçek var ki halen telefon dahi çekmeyen köylerimiz var” dedi.

İNTERNET ALT YAPISI YOK

Orhan Sümer, “Daha önce EBA sistemine milyonlarca öğrencinin erişemediği gündeme gelmişti.Bakanlık yaptığı açıklamalarla sorunu çözmeye çalıştığını internet erişimi yüzünden öğrencilerin mağdur olmayacağını açıklamıştı.Milli Eğitim Bakanlığı, Teknoloji Bakanlığı ve Alt Yapı Ulaştırma Bakanlığının yetkilileri derhal devreye girmeli,Kozan Dikilitaş ve Çevre Köylerinin internet ve telefon alt yapı sıkıntısı bir an önce çözülmelidir. Hayatın her alanında ihtiyaç haline dönen cep telefonları ve internet kullanımının kusursuz olmasını sağlamak hepimizin görevidir” dedi.

İKTİDAR KÖYLERİMİZİ UNUTMAMALI

Orhan Sümer, “Köylülerimiz özellikle pandemi döneminde bin bir zorluk yaşıyorlar. Geçim sıkıntısının üzerine, bir de tüm dünyanın çağ atladığı dönemde teknolojik sorunlar yaşamaları üzerine tuz biber oluyor. Özellikle Adana’nın bir çok köyünde halen elektrik sıkıntısı, internet alt yapısı sıkıntı vatandaşlarımızı mağdur ediyor. İktidar yatırımları yaparken bu hususları atlamamalıdır.” Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.