Kozmik Radyo & Haber

YÜREĞİR’DE 4 NOKTAYA AKÜLÜ SANDALYE ŞARJ İSTASYONU KURULDU

YÜREĞİR’DE 4 NOKTAYA AKÜLÜ SANDALYE ŞARJ İSTASYONU KURULDU
266 views
09 Şubat 2021 - 12:41

‘Engelsiz’ bir ilçe olma yolunda örnek projeleri hayata geçiren Yüreğir Belediyesi, akülü sandalye kullanıcılarının şarj sorununu çözmek için ilçenin 4 bölgesine akülü sandalye şarj istasyonları kurdu.

Yüreğir Belediyesi, engelli bireylere yönelik hizmetlerini artırarak sürdürüyor. İlçenin 4 noktasına kurulan şarj istasyonlarında engelli bireyler akülü tekerlekli sandalyelerini kolaylıkla şarj edebilecekler.

Bu kapsamda Yüreğir Belediyesi hizmet binası önü, Optimum AVM önü, Adana Şehir Hastanesi içi ve Cumhuriyet Mahallesi Kına Konağı yanına ‘Akülü Sandalye Şarj İstasyonu’ kuruldu.

Engelli ve engelli yakınlarının yaşamlarını kolaylaştıracak Akülü Sandalye Şarj İstasyonu hakkında bilgi veren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Bizim için önemli olan engelli kardeşlerimizin hayatla barışık, mutlu bir yaşam sürmeleri. En büyük problemlerinden biri de akülü araçlarında yaşadıkları şarj sorunuydu. Engelli kardeşlerimiz görüşmelerimizde bize taleplerini ilettiler. Biz de kısa süre içinde ilçemizin 4 noktasında akülü sandalye şarj istasyonlarımızı hayata geçirdik. Engelli bireylerimiz için büyük kolaylık sağlayacak. Artık dışarıdayken araçlarının şarjları bittiğinde şarj için tekrar eve dönmek zorunda kalmayacaklar.” dedi

İnşaattan kaldırım, yol ve peyzaj çalışmalarına kadar tüm kent projelerini engelli bireylere göre yaptıklarını ifade eden Başkan Kocaispir, “İlerleyen günlerde ilçemizin çeşitli noktalarında şarj istasyonlarımızın sayısını artırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.