Kozmik Radyo & Haber

Çarşı-Pazar yangın yeri!

Çarşı-Pazar yangın yeri!
325 views
15 Ekim 2020 - 15:36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşın et tüketiminin yüzde 40 daraldığını, pandemi sürecinde sofralarda et görmenin mucizelere kaldığını vurguladı.
“ELEKTRİK VE DOĞALGAZ, BEL BÜKÜYOR”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda vatandaşın alım gücünün zayıfladığına işaret ettiği konuşmasında çarşı, pazarın adeta yangın yerine döndüğünü elektrik ve doğalgaza yapılan zamların tam anlamıyla vatandaşın belini büktüğünü dile getiren Dr. Şevkin, “Son bir yıl içerisinde elektrik ve doğalgaza onlarca kez zam yapılmıştır. Bir yılda elektrik fiyatları yüzde 32.3, doğalgaz fiyatları ise yüzde 34.7 oranında artmıştır” dedi.
“SAYIN BAKAN KENDİSİYLE KARIŞTIRIYOR”
Vatandaşın doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyemez hale geldiğini, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin vatandaşların kişi başına eskiden 2 kilo et yerken şimdi 15 kilo yediğini iddia ese de Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği’nin verilerine göre zaten az olan et tüketiminin yüzde 40 daraldığını söyleyen Dr. Şevkin, “Sayın Bakan kendisiyle karıştırıyor herhalde” diye konuştu.
SAYIŞTAY RAPORLARINA DİKKAT ÇEKTİ, İKTİDARA SERT ÇIKTI
Pandemi sürecinde sofralarda et görmenin ise mucizelere kaldığını dile getiren Dr. Şevkin, şöyle konuştu:
“Elektrik, doğalgaz, et, süt, şeker, çay, ulaşım, akaryakıt, içecek, giyecek ve daha sıralayabileceğimiz bir çok barınma, beslenme ürünlerine fahiş zamlar uygulanırken, pazardaki, mutfaktaki yangına rağmen Sayıştay raporlarında yer alan eski bakanlara lüks araç kullanım hakkı, personel istihdamı, yakıt serbestisi hangi akıl ve vicdanla izah edilecektir. Eyy iktidar, aklımızla alay etmeyin, gelin artık vatandaşın derdi ile dertlenin.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.