Kozmik Radyo & Haber

TEŞEKKÜRLER CUMHURBAŞKANIMIZ

TEŞEKKÜRLER CUMHURBAŞKANIMIZ
368 views
08 Eylül 2020 - 12:41

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ İNŞAATI 250 SEKTÖRE KATKI SAĞLAYACAK, TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Adana’da, yapımı 700 milyon TL ödenekle Ulaştırma Bakanlığı’na devredilen, tamamlandığında Türkiye’nin ikinci büyük köprüsü olma özelliği taşıyacak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, kamu müteahhitlerinde sevinç yarattı. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yarım kalan inşaatın başlamasıyla 250 sektörün katkı göreceğini ve hizmete açılınca kent trafiğinin rahatlayacağını belirterek,

“Cumhurbaşkanımızdan metro için de destek bekliyoruz” dedi.

Seyhan Nehri üzerinde, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini birleştirecek, bağlantı yollarıyla birlikte bin 800 metre uzunluğa ulaşacak, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü’nün temeli, 2016 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla atıldı. Projenin yüzde 30’unun tamamlanmasının ardından 2019 Yerel Seçimlerinde Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Karalar döneminde, maddi yetersizlikler gerekçe gösterilerek, projeye ara verildi.

Vatandaşlar, projenin kent trafiği için çok önemli olduğunu belirterek, devam ettirilmesi gerektiğini savundu. Başvurular üzerine Devlet Bahçeli Köprüsü’nü mevcut haliyle devralacak olan Ulaştırma Bakanlığı’na 700 milyon TL’lik kaynak aktarımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin talebiyle köprünün isminin ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirildiğini duyurdu.

TRAFİĞİMİZİ BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATACAK

Karar, kentte yaşayan vatandaşların yanı sıra kamu müteahhitleri tarafından da sevinçle karşılandı. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, bütçe görüşmelerine girilmeden ödenek ayrılmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, ihalenin eylül-ekim arasında yapıldıktan sonra Adana’ya hazır hale getirileceğini bildirdi. Projenin, Ulaştırma Bakanlığı’na devrolmasıyla kentin ve Büyükşehir Belediyesi’nin mali yükümlülüğünün azalacağını anlatan Karslıoğlu, “Hem de hızlı bir şekilde Adana ekonomisine 2 yılda katkı sağlayacak. Köprümüz, 6 şeritten oluşuyor. Ortasında da gidiş-dönüş raylı sistem bulunuyor. Yüreğir ve Seyhan ilçeleriyle birlikte Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Balcalı Hastanesi, yeni stadyumu birbirine bağlayan entegre bir proje. Hem ekonomimize can simidi olacak hem de trafiğimizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Tabii burada Büyükşehir Belediyemize de büyük görevler düşmektedir. Bu bağlantı yollarından sonra hem üniversite tarafına hem hastane tarafına hem diğer bağlantı yollarının kesiştiği yerlerde trafiği yoğunlaştırmamak adına projeleri tamamen sağlayacağına eminiz” dedi.

‘METRO İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ’

Başkan Karslıoğlu, inşaat sektörünün 250 sektörü arkasından getiren lokomotif bir sektör olduğuna vurgu yaparak, “Köprümüz inşaata başladığı zaman Adana ekonomisine A’dan Z’ye istihdam olarak da büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye’nin ikinci büyük köprüsünü Adana’mıza sağlayacak Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Maliye Bakanımıza, Adana milletvekillerimize, mülki idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Bu sadece Adana için değil, tüm Türkiye için de örnek olacak bir projedir. Çukurova’da buna benzer projelerin devamını getirmek gerekiyor. Diğer illerimiz de aynı projeden devam edebilirler. Aynı zamanda da belki Adana’mızın metrosu için de önemli bir örnek olur. Cumhurbaşkanımızdan metro için destek bekliyoruz inşallah” diye konuştu.

AKAMDER Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Umut ise köprünün tamamlanmasıyla Adana trafiğinin rahatlayacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.